Εξιχνιάστηκαν είκοσι τρεις περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών στην Αρκαδία

23 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, οχημάτων, σε καταστήματα και σε οχήματα, στην Τρίπολη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, οχημάτων, σε καταστήματα και σε οχήματα, στην Τρίπολη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (2.2.2020) το απόγευμα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αρκαδίας, τρείς (3) ημεδαποί, 29χρονη και δύο (2) ανήλικοι.

Ειδικότερα, προχθές (2.2.2020) και πρώτες πρωινές ώρες στην Τρίπολη, οι ανωτέρω διέρρηξαν όχημα ημεδαπού και αφαίρεσαν μία τσάντα, η οποία περιείχε είδη υπόδησης και προσωπικά αντικείμενα.

Μετά από άμεση αστυνομική κινητοποίηση, οι αστυνομικοί της Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αρκαδίας εντόπισαν τους ανωτέρω και τους προσήγαγαν και λίγο αργότερα συνελήφθησαν.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και απόπειρες αυτών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη πέντε (5) ημεδαπούς, ηλικίας από 18 έως 53 ετών και ανήλικο, αντίστοιχα, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 26.12.2019 έως και προχθές (2.2.2020), είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, στην Τρίπολη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, διέπραξαν συνολικά:

  • εννέα (9) κλοπές οχημάτων, από τα οποία ανευρέθηκαν τα επτά (7) και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους,
  • δύο (2) κλοπές- διαρρήξεις και έξι (6) απόπειρες κλοπών- διαρρήξεων σε οχήματα και
  • τέσσερις (4) κλοπές-διαρρήξεις και μία (1) απόπειρα κλοπής-διάρρηξης σε καταστήματα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει συνολικά χρήματα και ηλεκτρονική συσκευή, η οποία βρέθηκε και αποδόθηκε στον κάτοχο της, ενώ επιπλέον κατηγορείται και μία (1) 36χρονη ημεδαπή για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Κατασχέθηκαν ένα (1) όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, διαρρηκτικά εργαλεία και κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Τρίπολης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και για την ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος