Εκδήλωση για τα 33 χρόνια από τους σεισμούς του 1986 στην Καλαμάτα

Εκδήλωση μνήμης με την παρέλευση 33 ετών από τους σεισμούς του 1986 πραγματοποιήθηκε στο μνημείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κροντήρη και Νέδοντος, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, στις 11.00 το πρωί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδήλωση μνήμης με την παρέλευση 33 ετών από τους σεισμούς του 1986 πραγματοποιήθηκε στο μνημείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κροντήρη και Νέδοντος, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, στις 11.00 το πρωί.

Καταρχήν, τελέσθηκε τρισάγιο από ιερέα για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων των σεισμών του 1986 και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος άφησε λίγα λουλούδια στο μνημείο και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Σε δήλωσή του, ο Θ. Βασιλόπουλος ανέφερε τα εξής:
«Στις 13 Σεπτεμβρίου 1986, πριν από 33 χρόνια, στις 8:22 μ.μ. η πόλη μας δέχθηκε έναν καταστροφικό σεισμό. Έναν καταστροφικό σεισμό που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι και να τραυματιστούν σοβαρά περισσότεροι από 80. Ακολούθησε άλλος ένας ισχυρός σεισμός στις 15 Σεπτεμβρίου.
Κατέρρευσαν 4 πολυκατοικίες και κρίθηκαν κατεδαφιστέα περισσότερα από 5.000 κτίρια. Το Ελαιοχώρι καταστράφηκε, ενώ τα χωριά Βέργα, Πολιανή, Αρτεμισία, Νέδουσα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
Η πόλη παρέλυσε. Χάρις όμως στις άοκνες προσπάθειες του τότε Δημάρχου Σταύρου Μπένου, του Δημοτικού Συμβουλίου, της Πολιτείας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των επιτροπών από τους εθελοντές που συγκροτήθηκαν, η πόλη βρήκε πάλι το ρυθμό της, χτίστηκε και έγινε καλύτερη.
Ο σεισμός της Καλαμάτας ήταν η αφετηρία να επαναπροσδιοριστεί ο τρόπος αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων και να τεθεί εκ νέου το αντισεισμικό πλαίσιο στη χώρα μας.
Βρισκόμαστε εδώ διότι έχουμε υποχρέωση κάθε χρόνο να θυμόμαστε αυτές τις δύσκολες στιγμές και να μην ξεχνάμε ότι ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο και οφείλουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.
Αιωνία η μνήμη των 22 ανθρώπων που χάσαμε».

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας στην Στρατηγούλα Σακελλαρίου για την εκλογή της ως Καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας Ευστάθιου Κούλη στην Στρατηγούλα Σακελλαρίου για την εκλογή της

Εγκαίνια Κέντρου Προβολής Σιδηροδρομικής & Ελαιοκομικής Ιστορίας στο Ελαιοχώρι

Εγκαινιάζεται το Κέντρο Προβολής Σιδηροδρομικής και Ελαιοκομικής Ιστορίας Ελαιοχωρίου,...

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η παράκαμψη Σκάλας – Βλαχιώτη: Ζητείται ενημέρωση από τους μελετητές

Αίτημα για ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (ΠεΣυΠ) με φυσική παρουσία των μελετητών της ενιαίας παράκαμψης Σκάλας και Βλαχιώτη

Βάσεις 2026: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Ανακοινώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου, οι βάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, με χιλιάδες υποψηφίους να ενημερώνονται για τη σχολή στην οποία εισάγονται.