Ξεκινά σαφάρι για τα ανασφάλιστα οχήματα

Η προηγούμενη διασταύρωση αποκάλυψε 436.653 ανασφάλιστα οχήματα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η προηγούμενη διασταύρωση αποκάλυψε 436.653 ανασφάλιστα οχήματα!

Σε ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων αναμένεται να προχωρήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου η ΑΑΔΕ με στόχο έως το τέλος του ίδιου μήνα να έχουν βεβαιωθεί τα πρόστιμα στους παραβάτες. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, θα γίνει διασταύρωση των στοιχείων των οχημάτων, τα οποία διαθέτουν οι ΔΟΥ και το υπουργείο Μεταφορών, με τα στοιχεία που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γ. Ανδρή στο newsauto.gr, στόχος είναι να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα, οι κάτοχοι των οποίων θα κληθούν να τα ασφαλίσουν. Η προηγούμενη διασταύρωση αποκάλυψε 436.653 ανασφάλιστα οχήματα και πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου 2018 δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο πριν ενώ η διάταξη αναφέρει πως οι διασταυρώσεις θα γίνονται δύο φορές το χρόνο.

Ωστόσο oύτε 50.000 δεν ήταν τελικά οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων σε σύνολο περίπου 440.000 παραβατών οι οποίοι έσπευσαν να τα ασφαλίσουν μετά την πρώτη διασταύρωση των στοιχείων που πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στις 30 Απριλίου 2018!

Ο μικρός αριθμός των ιδιοκτητών ανασφάλιστων οχημάτων που έσπευσαν να τα ασφαλίσουν αποδεικνύει και έμπρακτα πως η νομοθεσία σχετικά με τα ανασφάλιστα οχήματα δεν λειτουργεί και επιπλέον περίπου 400.000 ιδιοκτήτες οχημάτων εξακολουθούν να τα κινούν παράνομα καθώς δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμη οι περαιτέρω κυρώσεις που προβλέπει η νομοθεσία.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων και οι εταιρείες να έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πολλούς μήνες στην απελθούσα κυβέρνηση η οποία προφανώς ενόψει των βουλευτικών εκλογών δεν τόλμησε να ενεργοποιήσει το νόμο αλλά ούτε να πραγματοποιήσει και νέα διασταύρωση ώστε να ανακαλυφθούν οι παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος