Γενική Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας (pics)

Γενική Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γενική Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Η Σύναξη έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών της Οικοκυρικής Σχολής του Τεγεατικού Συνδέσμου Αρκαδίας.

Προηγήθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τεγέας, χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, συμπροσευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η Σύναξη κατά την οποία ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος ομίλησε στους κληρικούς του για διάφορα θέματα. Μεταξύ αυτών ενημέρωσε για το επίκαιρο ζήτημα Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως θα πρέπει να είναι σεβαστή από όλους.

Επίσης, αναφέρθηκε στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας τονίζοντας ότι ο κίνδυνος βρίσκεται προ των θυρών γι΄ αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση και όχι εφησυχασμός.

Τέλος, κάλεσε τους Ιερείς να μην συμπεριφέρονται ως επαγγελματίες, αλλά η διακονία τους να χαρακτηρίζεται από αγάπη και διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Ακολούθως, ζήτησε από τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως να αναγνωρίζει και να σέβεται το νέο Βοηθό Επίσκοπο Τεγέας κ. Θεόκλητο.

Arxon.gr

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Ορκίστηκε η νέα υπάλληλος Χριστίνα Αναγνωστάκου

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας η ορκωμοσία της κας Χριστίνας Αναγνωστάκου, ενώπιον του Δημάρχου Γεωργίου Καμπύλη.

Συμμετοχη ΑΡΚΟΑΜ στην καλοκαιρινή ημερίδα του ΚΑΟΜ

Ο ΑΡΚΟΑΜ έδωσε δυναμικό «παρών» στην καλοκαιρινή ημερίδα του...