Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την εορτή του Αγιάννη του Ριγανά στην Νέα Φιγαλεία (pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το έθιμο του Αγιάννη του Ριγανά,αναβίωσε τη Κυριακή 23 Ιουνίου το βράδυ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Φιγαλείας, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Κεντρική Πλατεία Νέας Φιγαλείας παρουσία δεκάδων κατοίκων της περιοχής.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος αναβίωσε για δεύτερη φορά μια από τις μεγαλύτερες καλοκαιρινές γιορτές της ελληνικής παράδοσης και αυτό ήταν κάτι που σχολιάστηκε θετικά από τους κατοίκους της ιστορικής κωμόπολης της Επαρχίας Ολυμπίας.

riganas figalia2

Στη μουσικοχορευτική εκδήλωση συμμετείχαν τα Μουσικά τμήματα του Συλλόγου υπό τον μαέστρο κ.Φώτη Παπαθεοδώρου, καθώς και χορευτικά τμήματα υπό τον χοροδιδάσκαλο κ.Κωνσταντίνο Ζώντο
ενώ ο σύλλογος είχε ετοιμάσει την παραδοσιακή ριγανάδα η οποία και προσφέρθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους .

rigana figalia4

Η εκδήλωση περιλάμβανε τραγούδια που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, χορούς γύρο από τη φωτιά που έκαιγε ενώ ολοκληρώθηκε με την προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων.

Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν δημοτικοί σύμβουλοι, η τοπική εκκλησία, στελέχη της Ε.Φ.Α Ηλείας και του Δασαρχείου Ολυμπίας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από τη Νέα Φιγαλεία, τη Φασκομηλιά, τα Πετράλωνα, το Λέπρεο, το Γιαννιτσοχώρι κ.α.

Διοργάνωση:
Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Φιγαλείας

Με την υποστήριξη των:
#ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24
#ΠελοποννησιακόΠρακτoρείοΕιδήσεων PNA
#TryfiliawebTV

Δείτε περισσότερα εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού, κ. Γιώργο Διδασκάλου

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος συναντήθηκε σήμερα Μεγάλη...

Μοίρασε τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ.Κορινθίων

Χθες Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορινθίων μοίρασε τρόφιμα, ελαιόλαδο και νωπό κοτόπουλο σε 115 οικογένειες, προσπαθώντας να ενισχύσει το γιορτινό τραπέζι αυτές τις Άγιες Ημέρες. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αρωγή στις ευπαθείς οικογένειες να παρέχεται κάθε μήνα. Στόχο που θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να επιτύχουμε. Καλή και ευλογημένη

Συλλήψεις σε Αρκαδία και Κορινθία για κροτίδες και αυτοσχέδια πυροτεχνήματα

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η αστυνομία σε Αρκαδία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο