Ευρωπαϊκή διάκριση για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το «Καφέ Γέφυρες»

Άλλη μία ευρωπαϊκή διάκριση κατέκτησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς της απονεμήθηκε το τρίτο πανευρωπαϊκό βραβείο αριστείας REVES για τη δράση της και τις συνέργειες που αναπτύσσει στον τομέα της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας και συγκεκριμένα για τη συνεργασία και τη στήριξη που παρέχει στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρησης (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) «Καφέ Γέφυρες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άλλη μία ευρωπαϊκή διάκριση κατέκτησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς της απονεμήθηκε το τρίτο πανευρωπαϊκό βραβείο αριστείας REVES για τη δράση της και τις συνέργειες που αναπτύσσει στον τομέα της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας και συγκεκριμένα για τη συνεργασία και τη στήριξη που παρέχει στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρησης (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) «Καφέ Γέφυρες».

Σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υποδέχθηκε στο γραφείο του την Χριστίνα Μπίκου, τον Παναγιώτη Μαγκαφά και τον Σπύρο Δούκα εκπροσώπους του «Καφέ Γέφυρες», στους οποίους και παρέδωσε το βραβείο που μοιράστηκε η ΚΟΙΝΣΕΠ με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς η δράση του «Καφέ Γέφυρες» είναι μία από τις εμβληματικές πρωτοβουλίες της κοινωνικής οικονομίας και θεωρείται ότι είναι για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ένα πιλοτικό έργο με σημαντικό ρόλο στον προγραμματισμό της κοινωνικής πολιτικής της. Στόχος του εγχειρήματος είναι η εργασιακή επανένταξη ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

pde reves award

Η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της ΚΟΙΝΣΕΠ «Καφέ Γέφυρες» είναι άτυπη και βασίζεται σε αμοιβαία συμφωνία για την προώθηση του πεδίου της κοινωνικής οικονομίας μέσα από το πολύτιμο παράδειγμα που προωθεί το όραμα του «Καφέ Γέφυρες».

Τα ετήσια Ευρωπαϊκά βραβεία αριστείας του δικτύου REVES είναι ένα σημαντικό μέσο για την πραγματοποίηση και την ανταμοιβή καινοτόμων πρωτοβουλιών και την ανάδειξη των δυνατοτήτων τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ανταλλαγή καλών πρακτικών και προτείνονται νέες δράσεις για τη χάραξη πολιτικής.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, όπου εκπρόσωποι δώδεκα Περιφερειών παρουσίασαν τις δράσεις τους, αντάλλαξαν απόψεις και διακρίθηκαν με κριτήριο την ευρηματικότητα και την απήχηση που είχαν στην κοινωνία.

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη τελετή των βραβείων REVES εκπροσώπησαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Ιωάννα Χαμακιώτη και Δημήτρης Καραγιάννης.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.