Ακόμη μία επιτυχία σε απορροφητικότητα προγραμμάτων ΕΣΠΑ – Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Λουτρακίου

Την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τη δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Λουτρακίου προϋπολογισμού 1.748.600,00€ ανακοίνωσαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτης Πιτσάκης και η Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου Ανδριάνα Κουρούκλη σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, στο Επιμελητήριο Κορινθίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τη δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Λουτρακίου προϋπολογισμού 1.748.600,00€ ανακοίνωσαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτης Πιτσάκης και η Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου Ανδριάνα Κουρούκλη σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, στο Επιμελητήριο Κορινθίας.

Ύστερα από συντονισμένες της δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη, συντάξαμε και υποβάλαμε μια πρόταση ανταγωνιστική και βιώσιμη, η οποία αναδείχθηκε σε μία από τις πέντε καλύτερες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η χρηματοδότηση του έργου είναι πλήρης, προέρχεται από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 και δεν θα βαρύνει ούτε κατά 1€ τον Δήμο, το Επιμελητήριο ή τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, που συμμετέχουν χωρίς αποκλεισμούς ή προνομιακές σχέσεις.

loutraki open mall

Αποτελεί ένα έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα που στοχεύει στην αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης και συμβάλλει στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας των 93 επιχειρήσεων που βρίσκονται εντός της περιοχής παρέμβασης, από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου έως την οδό Σολωμού.

Με την υλοποίησή του, σχεδιάζουμε δράσεις αστικής ανάπλασης και αναβάθμισης του δημόσιου χώρου, αναδεικνύουμε την ταυτότητα της εμπορικής περιοχής και υλοποιούμε “έξυπνες” παρεμβάσεις και πολιτικές που καθιστούν την πόλη πιο ελκυστική.

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του Άξονα προτεραιότητας: 01 «Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με Τομεακές προτεραιότητες» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος στην Επαρχιακή Οδό Λυγουριού Δήμαινα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην τελική τους φάση βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος στην Επαρχιακή Οδό Νο 13, στο τμήμα Λυγουριό – Δήμαινα, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με στόχο τη βελτίωση της κυκλοφορίας και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Οι βασικές εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος ολοκληρώνονται, ενώ απομένει η εφαρμογή της οριζόντιας και της κατακόρυφης σήμανσης

Πως αμείβεται η εορτή της 28ης Οκτωβρίου

Η ΓΣΕΕ ενημερώνει ότι οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν την 28η Οκτωβρίου, υποχρεωτική αργία, δικαιούνται προσαύξηση 75%, ενώ η αμοιβή όσων δεν εργαστούν εξαρτάται από το σύστημα και τον τρόπο πληρωμής τους.

Η 21η Γιορτή Κάστανου 2026 έρχεται στην Άρνα – Ένα τριήμερο γεμάτο γεύσεις, παράδοση και διασκέδαση – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η 21η Γιορτή Κάστανου θα πραγματοποιηθεί στην Άρνα του Δήμου Σπάρτης από τις 30 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου 2026, με υπαίθρια αγορά, μουσικές εκδηλώσεις, χορούς και παραδοσιακό γλέντι.

Το Παράλιο Άστρος υποδέχεται το 16ο Catamarans Cup – Συνάντηση ιστιοπλοΐας και φιλοξενίας στη Βόρεια Κυνουρία

Το Γραφείο Δημάρχου Άστρους Κυνουρίας παραθέτει τα στοιχεία επικοινωνίας του, μεταξύ των οποίων τηλέφωνα, ηλεκτρονική διεύθυνση και τον ιστότοπο του Δήμου.