Έναρξη του 2ου Κύκλου του Θεματικού Πάρκου Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο

Το θεματικό πάρκο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το θεματικό πάρκο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/wexc5pVKlmU” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Ο πρώτος κύκλος λειτουργίας του στην Πάτρα και στον Πύργο, ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 2200 παιδιών Δημοτικών Σχολείων της Αχαΐας και της Ηλείας.

Την έναρξη πραγματοποίησαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχος Νικόλαος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ και ο Διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Νικόλαος ΝΟΜΙΚΟΣ

Το Θεματικό Πάρκο θα φιλοξενηθεί στο 2Ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου 2019 και θα συνεχίσει το ταξίδι του σε Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Αίγιο και Κλειτορία.

Στο Αγρίνιο, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, η έναρξη του 2ου Κύκλου του Θεματικού Πάρκου Εθισμός και Κίνδυνοι στο διαδίκτυο, που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

astin diadiktio

Την έναρξη πραγματοποίησαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχος Νικόλαος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ και ο Διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Νικόλαος ΝΟΜΙΚΟΣ.

Την έναρξη λειτουργίας τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας Ταξίαρχος Δημήτριος ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Ιωάννης ΦΑΡΜΑΚΗΣ, ο Διευθυντής Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος ΚΟΛΟΒΟΣ, ο βοηθός του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος ΝΙΚΟΛΑΟΥ, οι Διοικητές Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας και η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου κα Πηνελόπη ΡΑΣΙΔΑΚΗ.

Ο πρώτος κύκλος λειτουργίας του στην Πάτρα και στον Πύργο, ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 2200 παιδιών Δημοτικών Σχολείων της Αχαΐας και της Ηλείας.

Το Θεματικό Πάρκο περιλαμβάνει τέσσερις βιωματικές – διαδραστικές δραστηριότητες, σχεδιασμένες με σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης, ώστε να δημιουργούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά για τον Εθισμό και τους Κινδύνους στο Διαδίκτυο:

Πιο συγκεκριμένα οι δραστηριότητες είναι:

  1. Τηλεπαιχνίδι τύπου buzzer , με αντικείμενο τον Εθισμό

  2. Κυνήγι Ερωτήσεων και παρουσίαση, με αντικείμενο του Κινδύνους του Διαδικτύου

  3. Τάπητα (έκτασης 20 τ.μ.), «Το Διαδίκτυο», που προσομοιώνει επιτραπέζιο παιχνίδι

  4. Εργαστήριο ζωγραφικής

Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκαν επίσης και (141) μαθητές Δημοτικών Σχολείων με τους Εκπαιδευτικούς που τα συνόδευαν και συμμετείχαν στις δραστηριότητες του Θεματικού Πάρκου.

Το Θεματικό Πάρκο θα φιλοξενηθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου (είσοδος από Ακαρνάνος) με ελεύθερη είσοδο, έως και την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, κατά τις ώρες 09:00:-13:00.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την έναρξη λειτουργίας του θεματικού πάρκου.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»