ΠΔΕ: Πρωτοβουλία για την Μεσογειακή συνεργασία παρουσίασε στην Βαρκελώνη ο Χρήστος Μπούνιας

Σε σημαντικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στη Βαρκελώνη συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε σημαντικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στη Βαρκελώνη συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων Χρήστος Μπούνιας συμμετείχε σε διεθνές πολιτικό σεμινάριο για το μέλλον της περιοχής της Μεσογείου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην βελτίωση των συνεργειών, για μια αποτελεσματικότερη μεσογειακή συνεργασία που μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη συνοχή και βιώσιμη ανάπτυξη στη λεκάνη της Μεσογείου.

bounias pde

Στη διάρκεια των εργασιών, ο κ. Μπούνιας παρουσίασε τη «Συμμαχία για τη Μεσογειακή Συνεργασία», μια σημαντική πρωτοβουλία που ξεκινά η Διαμεσογειακή Επιτροπή μαζί με σημαντικούς στρατηγικούς της εταίρους.

Πρόκειται για μια κοινή μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη βιώσιμη και ολοκληρωμένη εδαφική ανάπτυξη ολόκληρης της Μεοσογείου. Ένα συνασπισμό μεταξύ των κυριότερων Μεσογειακών ενώσεων Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών και των δύο Ευρωπεριφερειών που πιστεύει ότι η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και η συνεργασία στη Μεσόγειο, αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους πολίτες της Μεσογείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η «Συμμαχία» διεκδικεί τη διαμόρφωση μιας ενιαίας Μεσογειακής Μακροπεριφέρειας που θα περιλαμβάνει ολόκληρη τη λεκάνη, μέσω της αξιοποίησης, όλων των στρατηγικών, πρωτοβουλιών, προγραμμάτων και πρότζεκτ, που αναπτύσσονται στην περιοχή.

Στόχος της Συμμαχίας είναι να ενώσει στο όραμα αυτό όχι μόνο τις Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές, αλλά και όλους τους στρατηγικούς παίκτες στην περιοχή, καθώς και την Επιχειρηματικότητα, την Ακαδημαϊκή κοινότητα και την Κοινωνία των Πολιτών.

Σήμερα το απόγευμα ο κ. Μπούνιας θα συμμετάσχει στην ετήσια συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»