Απ. Κατσιφάρας: Ξεκινούν σύντομα οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τα συμπληρωματικά έργα στο Λιμάνι της Κυλλήνης

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Συμπληρωματικά έργα προστασίας και λειτουργικότητας του λιμένα Κυλλήνης» προχώρησαν σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ ως Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης, παρουσία και του πρώην Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Άρη Χατζήπαπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Συμπληρωματικά έργα προστασίας και λειτουργικότητας του λιμένα Κυλλήνης» προχώρησαν σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ ως Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης, παρουσία και του πρώην Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Άρη Χατζήπαπα.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 4.932.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020». Στο σύνολό τους οι παρεμβάσεις θα εκτελεστούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ηλείας. Μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, ανοίγει ο δρόμος ώστε να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.

«Ενισχύουμε τους αναπτυξιακούς πόλους της Δυτικής Ελλάδας. Σχεδιάσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων που σκοπό έχει την αναβάθμιση των υποδομών που εξυπηρετούν το τουριστικό ρεύμα. Διεκδικήσαμε πόρους τους εξασφαλίσαμε κι έχοντας φροντίσει να υπάρχει κατάλληλη τεχνική προετοιμασία, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε:

«Σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης, προχωράμε σε παρεμβάσεις που καθιστούν ασφαλέστερο και περισσότερο λειτουργικό το λιμάνι της Κυλλήνης, το οποίο έχει σπουδαίο ρόλο στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις με την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη όλης της Ηλείας, στις μεταφορές, στο εμπόριο και στον τουρισμό».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια και προσωπικά τον κ. Κατσιφάρα για τη διαρκή και αποτελεσματική συνεργασία, τόνισε ότι πρόκειται για δύο έργα που διευρύνουν σημαντικά τις δυνατότητες του λιμανιού της Κυλλήνης, αφού αποτελούν το εισιτήριο για το μέλλον. «Όσο μεγαλώνει το λιμάνι, μεγαλώνουν και οι δυνατότητές του, για τα εμπορικά πλοία, τη μαρίνα, τα υδροπλάνα και όλα όσα σχεδιάζουμε» ανέφερε ο κ. Μοράντ.

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο του έργου, «Συμπληρωματικά έργα προστασίας και λειτουργικότητας του λιμένα Κυλλήνης» περιλαμβάνουν δύο υποέργα. Το πρώτο αφορά την επέκταση του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου κατά 130 μέτρα περίπου, με σκοπό την προστασία του λιμένα από βόρειους και βορειανατολικούς ανέμους. Το δεύτερο, προβλέπει αποπεράτωση των εργασιών στη βόρεια προβλήτα του λιμένος Κυλλήνης, με κατασκευή λιμενικών δαπέδων βαρέως τύπου προκειμένου να επεκταθεί ο χώρος ελλιμενισμού.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου