Χρηματοδοτούνται με 982.311 ευρώ εννέα επιχειρήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος Εξωστρέφεια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με το ποσό των 982.311 ευρώ χρηματοδοτούνται συνολικά εννέα επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια -Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», έπειτα από απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

«Η ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, όπως και η  διεθνοποίηση των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι στρατηγική επιλογή που συμβάλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας της παραγωγικής βάσης που ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε θέσει σε προτεραιότητα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και πρόσθεσε:

«Στον κεντρικό μας προσανατολισμό διατηρούμε την αντίληψη ότι η ανάπτυξη και η στήριξη της απασχόλησης θα έρθει μέσα και από την ενδυνάμωση  της παρουσίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στις διεθνείς αγορές. Στο πλαίσιο αυτό κάνουμε πράξη την ανασυγκρότηση του παραγωγικού μας μοντέλου, με όχημα την εξωστρέφεια».

Η δράση «Εξωστρέφεια – Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα που προκηρύχθηκε ήταν προσαρμοσμένο στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Τα υποβαλλόμενα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται αφορούν επενδύσεις από 80.000 έως και 300.000 ευρώ στους στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα»: Αγροδιατροφή/βιομηχανία τροφίμων, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, μεταποίηση, εφοδιαστική αλυσίδα, ενεργειακές τεχνολογίες και εφαρμογές, τεχνολογίες και εφαρμογές για το περιβάλλον, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ), υγεία-φάρμακα-ευεξία.

Η δράση «Εξωστρέφεια – Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» πρόκειται να επαναπροκηρυχτεί το επόμενο διάστημα. Επίσης, στις 15 Ιανουαρίου 2019 ολοκληρώνεται η διαβούλευση για τις δράσεις «Δημιουργικές Βιομηχανίες» και «Επιχειρηματική Εκκίνηση» προκειμένου αμέσως μετά να εκδοθούν οι αντίστοιχες  προσκλήσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην τελική ευθεία για το Tsatoumas Street Long Jump 2024 στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

Στην τελική ευθεία για το Tsatoumas Street Long Jump 2024, ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός για την Καλαμάτα, στις 21 Μαΐου. Με αφορμή αυτό, συνάντηση είχαν σήμερα, Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου 2024, με τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, αθλητές και αθλήτριες στο άλμα εις μήκος. Μαζί με τον προπονητή τους, Δημήτρη Σιούτρη, και τον διοργανωτή των

Αυτόματα Μηχανήματα Πληρωμής Λογαριασμών της ΔΕΥΑ Καλαμάτας στις Δημοτικές Ενότητες

Η ΔΕΥΑ Καλαμάτας προμηθεύτηκε και τοποθέτησε τρία νέα Αυτόματα Μηχανήματα Πληρωμής Λογαριασμών σε Άρι και Αρφαρά για την εξυπηρέτηση των οικείων Δημοτικών Ενοτήτων, καθώς και στην Δημοτική Κοινότητα Βέργας. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα μηχανήματα διαθέτει η ΔΕΥΑ Καλαμάτας εδώ και δυο χρόνια περίπου στο Ιστορικό Δημαρχείο στο κέντρο της πόλης, στη Δ.Ε. Θουρίας και στα γραφεία

Ορκωμοσία μέλους του Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Άριος

Σήμερα, Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου 2024, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, ορκίστηκε ενώπιον του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, ως μέλος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Άριος ο Ηλίας Φράγκος του Παναγιώτη, ο οποίος καταλαμβάνει θέση Συμβούλου Δημοτικής Κοινότητας Άριος της Δημοτικής Ενότητας Άριος του Δήμου Καλαμάτας, μετά την παραίτηση από το αξίωμα αυτό του Αθανασίου Μπρούμα και

Νέο πάτωμα στη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας

Εργασίες ανακατασκευής του ξύλινου δαπέδου της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας στο Ζουμπούλειο Μέγαρο, πραγματοποιούνται από την Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ. Οι εργασίες που ξεκίνησαν τη Μ. Δευτέρα, περιλαμβάνουν την αποξήλωση του παλιού, φθαρμένου πατώματος και την εγκατάσταση νέου παρκέ. Οι εργασίες αποφασίστηκε να υλοποιηθούν την περίοδο των σχολικών διακοπών, προκειμένου να μην χαθούν μαθήματα, και αναμένεται να

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο