Χρηματοδοτούνται με 982.311 ευρώ εννέα επιχειρήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος Εξωστρέφεια

Με το ποσό των 982.311 ευρώ χρηματοδοτούνται συνολικά εννέα επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια -Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», έπειτα από απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με το ποσό των 982.311 ευρώ χρηματοδοτούνται συνολικά εννέα επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια -Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», έπειτα από απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

«Η ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, όπως και η  διεθνοποίηση των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι στρατηγική επιλογή που συμβάλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας της παραγωγικής βάσης που ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε θέσει σε προτεραιότητα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και πρόσθεσε:

«Στον κεντρικό μας προσανατολισμό διατηρούμε την αντίληψη ότι η ανάπτυξη και η στήριξη της απασχόλησης θα έρθει μέσα και από την ενδυνάμωση  της παρουσίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στις διεθνείς αγορές. Στο πλαίσιο αυτό κάνουμε πράξη την ανασυγκρότηση του παραγωγικού μας μοντέλου, με όχημα την εξωστρέφεια».

Η δράση «Εξωστρέφεια – Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα που προκηρύχθηκε ήταν προσαρμοσμένο στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Τα υποβαλλόμενα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται αφορούν επενδύσεις από 80.000 έως και 300.000 ευρώ στους στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα»: Αγροδιατροφή/βιομηχανία τροφίμων, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, μεταποίηση, εφοδιαστική αλυσίδα, ενεργειακές τεχνολογίες και εφαρμογές, τεχνολογίες και εφαρμογές για το περιβάλλον, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ), υγεία-φάρμακα-ευεξία.

Η δράση «Εξωστρέφεια – Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» πρόκειται να επαναπροκηρυχτεί το επόμενο διάστημα. Επίσης, στις 15 Ιανουαρίου 2019 ολοκληρώνεται η διαβούλευση για τις δράσεις «Δημιουργικές Βιομηχανίες» και «Επιχειρηματική Εκκίνηση» προκειμένου αμέσως μετά να εκδοθούν οι αντίστοιχες  προσκλήσεις.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος