Ευκολότερη η πρόσβαση στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα – Σχεδιασμός για ανάδειξη του ποταμού Νέδα

Η ανάδειξη του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα καθώς και του ποταμού Νέδα ήταν τα θέματα που, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον Πρόεδρο και μέλη της Ομοσπονδίας Τοπικών Συλλόγων της πρώην Επαρχίας Ολυμπίας «Η Ολυμπιακή Πρόοδος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ανάδειξη του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα καθώς και του ποταμού Νέδα ήταν τα θέματα που, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον Πρόεδρο και μέλη της Ομοσπονδίας Τοπικών Συλλόγων της πρώην Επαρχίας Ολυμπίας «Η Ολυμπιακή Πρόοδος».

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωνσταντίνος Μαρίνης, καθώς και τα μέλη της Φώτης Βλάχος, Κωνσταντίνος Σμυρνής και Αθανάσιος Τράπαλης.

Ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε ότι η ανάδειξη ενός αρχαιολογικού μνημείου με εμβληματικό χαρακτήρα για όλη την χώρα, όπως ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα, είναι προτεραιότητα της Περιφέρειας. Τόσο μέσω των έργων που ολοκληρώθηκαν ή κατασκευάζονται ώστε να εξασφαλιστεί ευκολότερη πρόσβαση των επισκεπτών προς τον Ναό, όσο και με παρεμβάσεις για τη συντήρηση και προβολή του μνημείου, με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2007 – 2013».

sinantisi olympia katsif

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια ήδη επεξεργάζεται έναν σχεδιασμό που αποβλέπει σε ήπιες παρεμβάσεις στον ποταμό Νέδα. Παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν την ανάδειξη αλλά και την προστασία του φυσικού τοπίου.

Τέλος, κατά τη συνάντηση έγινε μια συνολική επισκόπηση για έργα που εκτελέστηκαν, υλοποιούνται σήμερα ή έχουν προγραμματιστεί στο οδικό δίκτυο της τέως επαρχίας Ολυμπίας, οι εργασίες στη γέφυρα Κορακοφωλιά, ο καθαρισμός των ποταμών, η προβολή του θεάτρου Πλατιάνας κ.α.    

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης