Καινοτόμο σχέδιο κατασκευής ηλιακού οχήματος παρουσίασαν φοιτητές του Αγρινίου

Για την καινοτόμο προσπάθεια των φοιτητών του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Αγρινίου, να δημιουργήσουν ηλιακό – ηλεκτρικό όχημα ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης, κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, με τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Φραγκίσκο Κουτελέρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για την καινοτόμο προσπάθεια των φοιτητών του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Αγρινίου, να δημιουργήσουν ηλιακό – ηλεκτρικό όχημα ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης, κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, με τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Φραγκίσκο Κουτελέρη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Μαθηματικής Μοντελοποίησης Περιβαλλοντικών Συστημάτων, στο Αγρίνιο.

«Η συγκεκριμένη προσπάθεια κινείται στο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας και της απαλλαγής από τις Συμβατικές Μορφές Καυσίμων, σε μία λογική Ενεργειακής Αυτονομίας και Περιβαλλοντικής ευαισθησίας», δήλωσε ο κ. Μπαλαμπάνης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «τέτοιες πιλοτικές πράξεις πρέπει να λαμβάνουν της δέουσας προσοχής και είναι σημαντικό να βρεθούν τρόποι ένταξης των συγκεκριμένων δράσεων στην καθημερινότητά μας».

Το ηλιακό – ηλεκτρικό όχημα που δημιουργούν οι φοιτητές  λειτουργεί με φωτοβολταϊκά και έχει αυτονομία περίπου 10 ωρών, χρόνου ικανοποιητικού για συνήθη χρήση εντός πόλης, με μηδενικό κόστος κίνησης και μηδενικούς ρύπους.

iliako oxima foitites agriniou

Οι φοιτητές τους Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων – το οποίο ανήκει στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών- υπό την καθοδήγηση του αναπλ. καθηγητή Μαθηματικής Προσομοίωσης Περιβαλλοντικών Συστημάτων του Τμήματος Φραγκίσκου Κουτελιέρη, το 2015 κατασκεύασαν ένα ηλεκτρικό ηλιακό αυτοκίνητο, οικολογικό, χωρίς καθόλου ρύπους, το οποίο είχε αυτονομία για περίπου 20 χλμ. και η τροφοδοσία του γινόταν με τη βοήθεια φωτοβολταϊκών.

Σήμερα, η πρωτοποριακή ομάδα φοιτητών του κ. Κουτελιέρη, βρίσκεται στη φάση υλοποίησης ενός άλλου project που αφορά τη μετατροπή του ηλιακού αυτοκινήτου σε όχημα ειδικό για ΑμεΑ.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Διευθυντής Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Παπασταματίου και η Προϊσταμένη του τμήματος Μαρία Μακρή.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου