Για πρώτη φορά ηλεκτρονικά οι δηλώσεις παραγωγής επεξεργασίας και εμπορίας αμπελοοινικών προϊόντων

Ηλεκτρονικά και μόνο θα υποβάλλονται από φέτος οι δηλώσεις παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας αμπελοοινικών προϊόντων για την αμπελοοινική περίοδο 2018-2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεκτρονικά και μόνο θα υποβάλλονται από φέτος οι δηλώσεις παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας αμπελοοινικών προϊόντων για την αμπελοοινική περίοδο 2018-2019.

Οι δηλώσεις υποβάλλονται  μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης: «Δήλωση Παραγωγής Οίνου – Επεξεργασίας ή Εμπορίας – Αποθεμάτων Οίνου»  στο σύνδεσμο: http://e-services.minagric.gr/, σύμφωνα με τις οδηγίες που είναι αναρτημένες στην ψηφιακή υπηρεσία.

Υπόχρεος δήλωσης παραγωγής οίνου είναι ο «παραγωγός οίνου» δηλαδή το φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή η ομάδα φυσικών ή νομικών προσώπων, που μεταποιεί το ίδιο τα νωπά σταφύλια, το γλεύκος ή τον νεαρό οίνο που βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση ζύμωσης σε οίνο ή γλεύκος για εμπορικούς σκοπούς ή αναθέτει τη μεταποίησή τους για λογαριασμό του.

Υπόχρεοι δήλωσης επεξεργασίας ή και εμπορίας είναι  τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένων των συνεταιριστικών οινοποιείων, τα οποία επεξεργάστηκαν ή/και διέθεσαν στο εμπόριο προϊόντα πριν από το στάδιο της οινοποίησης στο πλαίσιο της τρέχουσας αμπελοοινικής περιόδου και πριν την 15η Ιανουαρίου 2019. Οι παραπάνω δηλώσεις πραγματοποιούνται σε σύνδεση με τις δηλώσεις συγκομιδής που έχουν υποβληθεί από τους αμπελουργούς.

Υπενθυμίζεται ότι η ορθή συμπλήρωση καθώς και η εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη νόμιμη κατοχή και εμπορία των αμπελοοινικών προϊόντων. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων είναι η 15η Ιανουαρίου 2019, πέραν της οποίας θα επιβληθούν τα διοικητικά μέτρα συμμόρφωσης και οι ανάλογες κυρώσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4235/2014 (Α΄32).

 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Ορκίστηκε η νέα υπάλληλος Χριστίνα Αναγνωστάκου

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας η ορκωμοσία της κας Χριστίνας Αναγνωστάκου, ενώπιον του Δημάρχου Γεωργίου Καμπύλη.

Συμμετοχη ΑΡΚΟΑΜ στην καλοκαιρινή ημερίδα του ΚΑΟΜ

Ο ΑΡΚΟΑΜ έδωσε δυναμικό «παρών» στην καλοκαιρινή ημερίδα του...

Νεστόρεια 2026: Πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα στη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος

Η Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος υποδέχεται και φέτος τα Νεστόρεια 2026 , έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό που για δεκαετίες αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης και της δημιουργικής έκφρασης του τόπου μας. Με επίκεντρο τον πολιτισμό και την ανθρώπινη συμμετοχή