Στη διάθεση των αγροτών το Εδαφολογικό Εργαστήριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Στη διάθεση του αγροτικού κόσμου και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας-Αχαΐας-Ηλείας τίθεται το Εδαφολογικό Εργαστήριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που φέτος λειτουργεί στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης που έχει συνάψει η Περιφέρεια, σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Ήλιδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη διάθεση του αγροτικού κόσμου και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας-Αχαΐας-Ηλείας τίθεται το Εδαφολογικό Εργαστήριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που φέτος λειτουργεί στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης που έχει συνάψει η Περιφέρεια, σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Ήλιδας.

«Το εδαφολογικό εργαστήριο της Περιφέρειάς μας λειτουργεί στην Αμαλιάδα, σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας  και το Δήμο Ήλιδας, προσφέροντας σε αγροτικούς φορείς, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και σε  μεμονωμένους παραγωγούς, ακριβείς και ολοκληρωμένες αναλύσεις δειγμάτων. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία της ορθολογικής χρήσης νερού και λιπασμάτων, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη μείωση του κόστους παραγωγής, στον περιορισμό της συνεχούς υποβάθμισης των καλλιεργητικών εδαφών, στη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και της ασφάλειας των καταναλωτών»  δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής  Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος.

Για  τη λειτουργία και τις δυνατότητες του Εδαφολογικού Εργαστηρίου, ο καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων Παντελής Μπαρούχας ενημέρωσε τους νέους επιστήμονες – γεωπόνους, που απασχολούνται αυτήν την εποχή στο πρόγραμμα δακοκτονίας, προκειμένου να μπορούν να μεταφέρουν την πληροφόρηση στους παραγωγούς που επισκέπτονται καθημερινά σε διάφορες ελαιοκομικές περιοχές.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι το Εδαφολογικό Εργαστήριο αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο, που όλοι οι εμπλεκόμενοι με την πρωτογενή παραγωγή οφείλουν να εκμεταλλευτούν» πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος που παρακολούθησε την ενημέρωση.

edafologiko ergastirio

Κοινό στόχο αποτελεί η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, συμβάλλοντας παράλληλα και στη διαφύλαξη της ποιότητας των καλλιεργούμενων εδαφών της περιοχής μας. Ένας στόχος που μπορεί σε μεγάλο βαθμό να επιτευχθεί με τη λειτουργία του σύγχρονου εδαφολογικού εργαστηρίου, που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει στο δυναμικό της.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναγνωρίζοντας τη σημασία του πρωτογενή τομέα στην οικονομία της περιοχής, καθώς και τις δυσκολίες που ο αγροτικός κόσμος καθημερινά αντιμετωπίζει, καταβάλλει διαρκείς  προσπάθειες για τη στήριξή του.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου