Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: “Ένα οδοιπορικό στη μουσική παράδοση της Αρκαδίας κα του Μοριά”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής, Χορών και Γεύσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Ζωγράφου στο Πάρκο Γουδή, ο εκεί Σύνδεσμος Αρκάδων ο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», παρουσίασε μια εκπληκτική μουσικοχορευτική εκδήλωση με θέμα: «Ένα οδοιπορικό στη μουσική παράδοση της Αρκαδίας κα του Μοριά».

sind arkadon zografon

Την καλλιτεχνική επιμέλεια – παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο Αρκαδικής καταγωγής  γνωστός μουσικολόγος και λαογράφος Χρήστος Π. Μυλωνάς.

Οι εκατοντάδες κόσμου που παρευρέθησαν,  εντυπωσιάστηκαν στην αρχή από δύο σύντομα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν σε video wall, το ένα με τα 25 Μοναστήρια της Αρκαδίας και το άλλο με τα αξιοθέατα του Νομού. Ακολούθησε τρίωρο μουσικό πρόγραμμα με γνωστά χορευτικά παραδοσιακά τραγούδια της Αρκαδίας και του Μοριά, που απέδωσαν τέλεια τα αδέλφια Χρήστος και Πέπη Μυλωνά, ως και η Κυνουριάτισσα Μαρίνα Μανωλάκου.

Η χορευτική 20μελής ομάδα του Συνδέσμου χόρεψε λεβέντικα, παρασύροντας τον κόσμο να χορέψει ασταμάτητα μέχρι αργά, παρά το κρύο που επικρατούσε. Σε μια διακοπή της εκδήλωσης καλωσόρισε τον κόσμο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κωνσταντίνος Καλύβας, δημοσιογράφος, ευχαριστήσας θερμά το Δήμο Ζωγράφου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη στήριξή τους, ενώ συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης για το ανεπανάληπτο αυτό μουσικό οδοιπορικό στην Αρκαδία.

sillogos arkad zograf

Σημειώνουμε ότι πριν την εκδήλωση, με τη συνεργασία του Συλλόγου Κρητών, έγινε πάτημα σταφυλιών και παραγωγή μουσταλευριάς, για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Ενδιάμεσα προσφέρθηκαν παραδοσιακοί κουραμπιέδες από ξυλόφουρνο της Αρκαδίας, ενώ διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για τα αξιοθέατα της περιοχής, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Γορτυνίας.

dimarx

Παρευρέθηκαν οι Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη με όλο σχεδόν το Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου και Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Καζάκος, αντιπροσωπεία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος , εκπρόσωποι πολλών αρκαδικών και Ζωγραφιώτικων Συλλόγων, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών Εύη Τατούλη, ενώ χαιρετιστήριες επιστολές έστειλαν και οι τρεις Βουλευτές Αρκαδίας Γ. Παπαηλίου, Κ.Βλάσης και Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

sillogos arkd

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ν. Κεραμέως για την πρόταση Ανδρουλάκη για 4ημερη εργασία: Τα ωραία τα λόγια, τα ανεφάρμοστα

Με τη φράση «τα ωραία τα λόγια, τα ανεφάρμοστα» περιέγραψε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη για 32ωρη ή 35ωρη εργασία μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. «Ακούγεται πάρα πολύ ωραίο και πάρα πολύς κόσμος μπορεί προφανώς πάρα πολλοί να θέλουν να δουλεύουμε 4 ημέρες, αλλά

Στην κορυφή ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου Πρωταθλητής Κορινθίας και άνοδος στη Γ Εθνική

 Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η φετινή αγωνιστική περίοδος για τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στην Α’ Κατηγορία ΕΠΣ Κορινθίας, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική του παρουσία σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.Η ομάδα εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, δείχνοντας σταθερότητα, αγωνιστική ποιότητα και συνέπεια σε

Συγκινητική Εκδήλωση Μνήμης με Γιορτή Νεολαίας για τον Ματθαίο Πόταγα στη Βυτίνα

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, υψηλό συμβολισμό και μαζική συμμετοχή της νεολαίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2026 στη Βυτίνα η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης με τη Γιορτή Νεολαίας προς τιμήν του πρωτοπόρου αγωνιστή της Αντίστασης, Ματθαίου Πόταγα, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Γορτυνίας. Η Βυτίνα μετατράπηκε σε ζωντανό τόπο μνήμης, όπου το παρελθόν συναντήθηκε ουσιαστικά με

Κώστας Τζιούμης: Είμαστε σταθερά δίπλα στα χωριά μας

Στην παράδοση ενός ακόμη έργου αισθητικής αναβάθμισης των χωριών μας προχώρησε ο Δήμος Τρίπολης. Ο Δήμαρχος, Κώστας Τζιούμης, επισκέφθηκε την Κοινότητα Στενού, όπου τέθηκε σε λειτουργία το νέο σιντριβάνι που κοσμεί πλέον την κεντρική πλατεία του χωριού. Το έργο εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, με στόχο την αισθητική αναβάθμιση και την

ΔΗΜΟΦΙΛΗ