Πέτρος Τατούλης: Με περηφάνια υλοποιούμε το μεγαλύτερο έργο στην Πελοπόννησο προς όφελος των πολιτών

«Είμαστε υπερήφανοι γιατί το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ θα υλοποιηθεί όπως ακριβώς το σχεδιάσαμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση του έργου με 69,6 εκατομμύρια ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 – 2020».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Είμαστε υπερήφανοι γιατί το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ θα υλοποιηθεί όπως ακριβώς το σχεδιάσαμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση του έργου με 69,6 εκατομμύρια ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 – 2020».

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/TiC0741Pn2g” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

«Είναι το μεγαλύτερο και ταυτόχρονα το φθηνότερο για τον πολίτη έργο στη χώρα» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι οι περιβαλλοντικές προβλέψεις του είναι τόσο υψηλές, ούτως ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να το έχει χαρακτηρίσει ως το πιο πράσινο και περιβαλλοντικά φιλικό έργο.

Το έργο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, έχει ξεπεράσει όλες τις αντιξοότητες που τεχνηέντως προσπάθησαν συγκεκριμένα ιδιοτελή συμφέροντα να δημιουργήσουν και έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης. «Μια από τις καινοτομίες του έργου είναι η ιδιωτική χωροθέτηση με ευθύνη της υποψήφιας αναδόχου εταιρείας και όχι της περιφερειακής αρχής.

Η Κυβέρνηση, σύμφωνα άλλωστε με τις προβλέψεις του συντάγματος, έχει προχωρήσει τη διαδικασία για την κήρυξη της απαλλοτρίωσης, ώστε να επιτευχθεί η καθαρότητα των οικοπέδων εγκατάστασης των υποδομών διαχείρισης των απορριμμάτων».

Η Περιφερειακή αρχή και η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου ήταν οι μόνοι που διατήρησαν σταθερή και καθαρή την άποψή τους για το έργο, απόλυτα συνεπείς στη συμφωνία τους με τους πολίτες, τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και διευκρίνισε για ακόμη μια φορά ότι «εμείς μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και την υπογραφή της σύμβασης δεν διαπραγματευτήκαμε καθόλου με την ανάδοχο εταιρεία.

Αυτό το έκανε η Κυβέρνηση, παρόλο που αυτή ευθύνεται για την καθυστέρηση του έργου για πάνω από 2,5 χρόνια».

Σε ότι αφορά τους πόρους της δημοσιότητας του έργου, που σκοπό έχει να εκπαιδεύσει περιβαλλοντικά τους πολίτες σε σχέση με το έργο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι «δεν μπαίνουμε κάτω από τον εκβιασμό μερίδας μέσων μαζικής ενημέρωσης, υπό το πρίσμα της κριτικής, χωρίς ωστόσο ουσία, αλλά και πειθώ προς τους πολίτες».

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ακόμη ότι στην περίπτωση που τα στοιχεία του έργου ξεπεράσουν τις προβλέψεις, τα επιπλέον έσοδα που θα προκύψουν θα πηγαίνουν σε πράσινο ταμείο, ούτως ώστε ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου να υλοποιεί περιβαλλοντικά έργα επ’ ωφελείας των πολιτών.

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στη στάση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ο οποίος ενώ είχε δεσμευθεί ότι αν η Κυβέρνηση εγκρίνει το έργο θα παραιτηθεί, όχι μόνο δεν υπήρξε συνεπής και δεν παραιτήθηκε, αντίθετα εγκαλεί την περιφερειακή αρχή ότι καθυστερεί σκόπιμα το έργο.

Απ’ την άλλη πλευρά ο κ. Τατούλης επέκρινε τη συμπεριφορά των Οικολόγων για το γεγονός ότι μαζί με τον τέως Υπουργό κ. Τσιρώνη και συγκεκριμένο Δήμαρχο μεγάλου Δήμου της Πελοποννήσου φωτογραφίζονταν μπροστά σε ΧΑΔΑ, υπερηφανευόμενοι για τη βέλτιστη εκεί διαχείριση των απορριμμάτων.

«Πάψτε να λέτε ψέματα στους πολίτες και πάψτε να υποβαθμίζετε την πολιτική με τη στάση σας» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και κάλεσε την αντιπολίτευση να σταθεί στο ύψος της ευθύνης της και «έστω και την ύστατη στιγμή να υπερψηφίσει το μεγάλο αυτό έργο για την Πελοπόννησο, για το οποίο όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο θα πρέπει να νιώθει υπερήφανο». 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος