Στην Εσθονία για τη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της CPMR ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Εσθονία για τη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της CPMR ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας – Στην Πάτρα, την ερχόμενη εβδομάδα το επόμενο ευρωπαϊκό ραντεβού. 

Στην Περιφέρεια Πάρνου της Εσθονίας βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της CPMR που πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018.

Στη διάρκεια των εργασιών  πρόκειται να  συζητηθούν θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταξύ άλλων θα αναλυθεί το μείζον ζήτημα που αφορά  το μέλλον της πολιτικής συνοχής της Ε.Ε., αλλά και ο προϋπολογισμός της Ε.Ε., ζήτημα στο οποίο ο κ. Κατσιφάρας είναι μεταξύ των εισηγητών.

Πρόκειται να αναφερθεί στη  διαμόρφωση  μίας Πολιτικής Θέσης της Διαμεσογειακής Επιτροπής για το μέλλον της Εδαφικής Συνεργασίας στη Μεσόγειο, που θα συζητηθεί και θα λάβει τελική έγκριση στις 28 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Διαμεσογειακής Επιτροπής για το 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα. 

 «Περιλαμβάνει μια δέσμη συστάσεων και ενδιαφέρουσες σκέψεις σχετικά με τρία μελλοντικά σενάρια για τη βελτίωση της οργάνωσης των Προγραμμάτων Εδαφικής Συνεργασίας σε Μεσογειακό επίπεδο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια θέση που θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στα θεσμικά της όργανα.

Στην Πάτρα η Γενική Συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR

Η Γενική Συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR  θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 28 και 29 Ιουνίου 2018. Οι Μεσογειακές Περιφέρειες μέλη της Διαμεσογειακής Επιτροπής, της οποίας πρόεδρος είναι ο κ. Κατσιφάρας,  θα βρεθούν στη Δυτική Ελλάδα, καθώς συναντώνται προκειμένου να συζητήσουν με εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και σημαντικών οργανισμών, να ανταλλάξουν απόψεις και ορθές πρακτικές και να εγκρίνουν τις πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής. Οι εργασίες θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο «Αστήρ». Η Γενική Συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR  διεξάγεται μια φορά το χρόνο.

 Κατά τη διάρκεια της φετινής Γενική Συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR θα πραγματοποιηθούν και οι αρχαιρεσίες του οργάνου. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας  θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής.

Τι είναι η CPMR

Η CPMR είναι ένας οργανισμός που δημιουργήθηκε το 1973, με στόχο τη συνένωση εκπροσώπων των Περιφερειών της Ευρώπης, κυρίως των παράκτιων περιοχών, που ενδιαφέρονται για την ισορροπημένη και πολυκεντρική ανάπτυξη της Ευρώπης και επιθυμούν, στα πλαίσια αυτής της προοπτικής, να καθορίσουν και να προωθήσουν τα κοινά τους συμφέροντα.

Σήμερα η CPMR απαριθμεί ως μέλη 150 Περιφέρειες από 28 διαφορετικές χώρες (και κράτη-μέλη της ΕΕ και τρίτες χώρες), αντιπροσωπεύοντας σχεδόν 200 εκ. πολίτες.

Η CPMR είναι το όργανο όπου οι Περιφέρειες μέλη της συνεργάζονται μεταξύ τους ώστε:

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρέμβαση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Α. Ευθυμίου, στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφων για την ευημερία στον εργασιακό χώρο ως στρατηγική προτεραιότητα...

Στο πλαίσιο των εργασιών του Delphi Forum, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Ευθυμίου, συμμετείχε σε πάνελ με θέμα «Employee Wellbeing: Building Resilience in the New Economy», το οποίο συντόνισε ο δημοσιογράφος Παύλος Πανταζόπουλος. Κατά την τοποθέτησή της, η Υφυπουργός ανέδειξε τη σημασία της ολιστικής προσέγγισης της ευημερίας στην εργασία, ως βασικής προϋπόθεσης για

Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 27 έως 30 Απριλίου

Κατά την περίοδο 27 έως 30 Απριλίου, θα καταβληθούν συνολικά 1.177.920.384,15 ευρώ σε 1.725.124 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. 1. Ειδικότερα από τον e-ΕΦΚΑ: Στις 27 Απριλίου θα καταβληθούν 1.121.872.384,15 ευρώ σε 1.663.804 δικαιούχους για πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων Μαΐου 2026. Στις 30 Απριλίου θα καταβληθούν

Έγκριση δημοπράτησης για τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Μικρά Μαντίνεια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου Προϋπολογισμός 6,16 εκατ. ευρώ

Σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της προστασίας της παραλιακής ζώνης της Μεσσηνίας αποτελεί η έγκριση δημοπράτησης του έργου με τίτλο «Έργα Αντιδιαβρωτικής Προστασίας Μικράς Μαντίνειας», συνολικού προϋπολογισμού 6.165.000 ευρώ, από την Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου. Το έργο αφορά παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των φαινομένων διάβρωσης της ακτογραμμής, τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν ενταθεί, προκαλώντας

LIVE | Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης 24/04/2026

Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, 24 Απριλίου 2026, Παρασκευή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ