Citylab: Οι 26 καινοτόμες ιδέες για την Τρίπολη (video – pics)

To CityLab στην Τρίπολη διοργανώθηκε στις 6 Ιουνίου στο Πανεπιστήμιο Πελοπονήσου στην Τρίπολη, με την υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης και του Εργαστηρίου Γνώσης και Αβεβαιότητας (ΓΑΒ Lab) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To CityLab στην Τρίπολη διοργανώθηκε στις 6 Ιουνίου στο Πανεπιστήμιο Πελοπονήσου στην Τρίπολη, με την υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης και του Εργαστηρίου Γνώσης και Αβεβαιότητας (ΓΑΒ Lab) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/wcAFUkLhOds” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Στο CityLab στην Τρίπολη παρουσίασαν συνολικά 26 ομάδες από την πόλη τις καινοτόμες ιδέες τους για τις έξυπνες πόλεις. Η Τρίπολη έκανε αισθητή την παρουσία της καθώς υπήρξε εξαιρετικό ενδιαφέρον και ενδιαφέρουσες ιδέες που δίνουν λύσεις στα τοπικά προβλήματα και προάγουν την καινοτομία και την νεανική επιχειρηματικότητα.

Στο Citylab της Τρίπολης διακρίθηκαν 5 ομάδες, από τις οποίες η μία δικαρίθηκε από διαδικασία ανοιχτής ψηφοφορίας του κοινου.

Για πρώτη φορά σε τοπικό Citylab, εφαρμόστηκε ανοιχτή ψηφοφορία των ιδεών από το κοινό που συμμετείχε. Το κοινό είχε το δικαίωμα να επιλέξει ποια ιδέα του αρέσει περισσότερο.

Από την πλευρά του Δήμου συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος κ. Βόσνος Δημήτριος και η κ. Κατερίνα Σιέμπου, η οποία είναι στέλεχος του Δήμου.

Από την πλευρά της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Καφαντάρης και ο κ. Γιάννης Τσιάμης, Μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Γιώργος Καραμανώλης, CTO/CIO της Crowdpolicy και Process Currator του Crowdhackathon παρουσίασε αναλυτικά τον στόχο και τις ενδεικτικές θεματικές ενότητες του Μαραθωνίου Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon Smartcity 2.

Οι ιδέες που παρουσιάστηκαν:

  1. Δημιουργία ενός πανελλήνιου μητρώου ποδηλάτων με πληροφορίες ταυτοποίησης (σειριακοί αριθμοί, μάρκα / μοντέλο, πληροφορίες ιδιοκτήτη) με σκοπό να βοηθήσει στον εντοπισμό των κλεμμένων ποδηλάτων.
  2. Echoes Project.
  3. Discover Your City, Eject Your Lifestyle.
  4. Ενιαία πλατφόρμα για ενημέρωση σχετικά με χρόνους αναμονής σε ΔΕΚΟ, νοσοκομεία, ΕΛΤΑ, τράπεζες κλπ και δυνατότητα απόκτησης για ηλεκτρονικό “χαρτάκι” αναμονής.
  5. Kalamatamove: μια διαδραστική πλατφόρμα για την προσβασιμότητα.
  6. Ανάπτυξη έξυπνου συστήματος αποκομιδής στερεών αποβλήτων.
  7. Ο λόγος στους πολίτες — Πλατφόρμα ηλεκτρονικής δημοκρατίας και αξιολόγησης.
  8. Ελεγχόμενη στάθμευση με χρήση μηνυμάτων SMS .
  9. Refugee App.
  10. Εφαρμογή διακίνησης φαγητού ανάμεσα στους πολίτες.
  11. Αυτόνομο σύστημα παρακολούθησης χρήστη με χαρακτηριστικά ενσυναίσθησης.
  12. Αρμονική συμβίωση των κατοίκων με τους αδέσποτους σκύλους.
  13. Solidarity from Live content & feedback to and from everyone.
  14. Προώθηση ανακύκλωσης μέσω επιβράβευσης (win-win)
  15. Amnesia Project — Εφαρμογή για τους πάσχοντες από άνοια.
  16. Οι Φωνές μέσα από τα Κτίρια — Ανάδειξη των κτηρίων της πόλης και της ιστορίας τους.
  17. Έξυπνη διανομή κίνησης στους δρόμους.
  18. Μηχανισμός ειδοποίησης πολιτών για προβλήματα σε δρόμους.
  19. Drones για τη καταγραφή και απομάκρυνση των σκουπιδιών από την πόλη.
  20. Επαναστατικός κάδος απορριμάτων και η σημασία στην κοινωνία.
  21. Εφαρμογή γεωγραφικής κατανομής ενδιαφέροντος.
  22. Σύστημα γρήγορης διαφυγής πυρκαγιάς.
  23. Ασφάλεια συναλλαγών με δακτυλικό αποτύπωμα.
  24. Εφαρμογή έξυπνου πληροφοριακού συστήματος για την ασφαλή κυκλοφορία.
  25. Sports in the city.
  26. Μέτρηση πληρότητας κάδου.

Οι ομάδες που διακρίθηκαν είναι:

Ο λόγος τους πολίτες.
Έξυπνη διανομή κίνησης στους δρόμους.
Ασφάλεια Συναλλαγών με δακτυλικό αποτύπωμα
CityLive.

Επίσης από την ανοιχτή ψηφοφορία διακρίθηκε και μία ακόμα ιδέα που αφορά την ανάπτυξη έξυπνου συστήματος αποκομιδής στερεών αποβλήτων.

Δείτε τις φωτογραφίες της διοργάνωσης εδώ.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες