Συναντήσεις Αντιπεριφερειαρχών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με Αστυνομικές και Λιμενικές αρχές

Συναντήσεις με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ταξίαρχο Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο και τον Λιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, πλοίαρχο, Δρόσο Ρεϊζη, για θέματα συνεργασίας των Υπηρεσιών με σκοπό την προστασία της πρωτογενούς παραγωγής πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρη Δριβίλα, την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συναντήσεις με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ταξίαρχο Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο και τον Λιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, πλοίαρχο, Δρόσο Ρεϊζη, για θέματα συνεργασίας των Υπηρεσιών με σκοπό την προστασία της πρωτογενούς παραγωγής πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρη Δριβίλα, την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, βρέθηκε το πλαίσιο συνεργασίας σε περιπτώσεις παράβασης της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς. Ενώ επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η άψογη συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, με σκοπό τον έλεγχο και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Στη συνάντηση με τον πλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος Δρόσο Ρείζη συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των αρμόδιων Υπηρεσιών, για την πρόληψη της επέκτασης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και στην χώρα μας γενικότερα, ασθενειών που προσβάλουν τόσο το φυτικό όσο και το ζωικό κεφάλαιο της περιοχή μας, με στόχο την προστασία της Υγείας των Ζώων, των Φυτών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η ραγδαία ανάπτυξη του εμπορίου και των ταξιδιών σε παγκόσμια κλίμακα, έχει ως αποτέλεσμα την μετακίνηση πολύ μεγάλου αριθμού ανθρώπων και όγκου εμπορευμάτων παγκοσμίως και βεβαίως μέσω της χώρας μας, αυξάνοντας τον κίνδυνο της μεταφοράς μέσω αυτών επιβλαβών οργανισμών για τα φυτά και τα ζώα. Η πιθανότητα εισαγωγής επιβλαβών οργανισμών στη χώρα μας με ολέθριες συνέπειες για την οικονομία του τόπου είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Απτή απόδειξη, οι καταστροφικές συνέπειες της εισαγωγής και εξάπλωσης του φυτοπαθογόνου βακτηρίου Xylella fastidiosa στην γείτονα Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες όπως Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία» και συνέχισε « Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τις Υπηρεσίες της λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα όπως καθορίζονται από τους Κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η αποφυγή της εισαγωγής παθογόνων που προσβάλουν και καταστρέφουν τόσο την γεωργική όσο και την κτηνοτροφική παραγωγή.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Δριβίλας σημείωσε: «Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία των ελέγχων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της προστασίας της αγροτικής παραγωγής είναι η συνεργασία υπηρεσιών και σ’ αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε , ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Τέλος, οι Αντιπεριφερειάρχες ευχαρίστησαν για την μέχρι τώρα συνεργασία και συνδρομή των αστυνομικών και λιμενικών υπηρεσιών .
Στις συναντήσεις παρευρέθησαν ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας, γεωπόνοι των αντίστοιχων Τμημάτων Φυτοϋγεονομικού Ελέγχου και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας), καθώς και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Χαρίκλεια Οικονόμου.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου