Έλεγχοι ποιότητας στις διαγραμμίσεις του οδικού δικτύου της Κορινθίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνεχίζονται οι έλεγχοι ποιότητας των εργασιών διαγράμμισης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κορινθίας, στο πλαίσιο του έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Σήμανση και Ασφάλιση Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Κορινθίας», με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεμβάσεων και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κορινθίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι ποιότητας των εργασιών διαγράμμισης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κορινθίας, στο πλαίσιο του έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Σήμανση και Ασφάλιση Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Κορινθίας», με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεμβάσεων και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κορινθίας, παρουσία εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, πραγματοποίησε αυτοψία και εξειδικευμένες μετρήσεις της φωτεινότητας και της αντανακλαστικότητας των διαγραμμίσεων, με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου:

  • Επαρχιακή Οδός 23: Γκα – Αθίκια
  • Επαρχιακή Οδός 23: Αθίκια – Άγιος Ιωάννης
  • Επαρχιακή Οδός 2: Κιάτο – Σούλι – Τυμφάλα
  • Επαρχιακή Οδός 14: Σούλι – Κρυονέρι

Η διαδικασία αποσκοπεί στον έλεγχο της ορατότητας των διαγραμμίσεων, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες και σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας, καθώς η σωστή σήμανση αποτελεί βασικό παράγοντα για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Το επόμενο διάστημα προβλέπεται η συνέχιση των ελέγχων και στα υπόλοιπα οδικά τμήματα της Κορινθίας όπου έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες διαγράμμισης, προκειμένου να αξιολογηθεί η ποιότητα των παρεμβάσεων.

Σωτήρης Μουρίκης: «Η οδική ασφάλεια απαιτεί και σωστή συντήρηση και ουσιαστικό έλεγχο»
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Σωτήρης Μουρίκης, επισημαίνει: «Για εμάς έχει σημασία όχι μόνο να γίνονται παρεμβάσεις στους δρόμους, αλλά και να ελέγχουμε την ποιότητά τους. Συνεχίζουμε τους ελέγχους και τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Κορινθίας, με στόχο ασφαλέστερες μετακινήσεις για όλους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος στην Επαρχιακή Οδό Λυγουριού Δήμαινα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην τελική τους φάση βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος στην Επαρχιακή Οδό Νο 13, στο τμήμα Λυγουριό – Δήμαινα, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με στόχο τη βελτίωση της κυκλοφορίας και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Οι βασικές εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος ολοκληρώνονται, ενώ απομένει η εφαρμογή της οριζόντιας και της κατακόρυφης σήμανσης

Πως αμείβεται η εορτή της 28ης Οκτωβρίου

Η ΓΣΕΕ ενημερώνει ότι οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν την 28η Οκτωβρίου, υποχρεωτική αργία, δικαιούνται προσαύξηση 75%, ενώ η αμοιβή όσων δεν εργαστούν εξαρτάται από το σύστημα και τον τρόπο πληρωμής τους.

Η 21η Γιορτή Κάστανου 2026 έρχεται στην Άρνα – Ένα τριήμερο γεμάτο γεύσεις, παράδοση και διασκέδαση – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η 21η Γιορτή Κάστανου θα πραγματοποιηθεί στην Άρνα του Δήμου Σπάρτης από τις 30 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου 2026, με υπαίθρια αγορά, μουσικές εκδηλώσεις, χορούς και παραδοσιακό γλέντι.

Το Παράλιο Άστρος υποδέχεται το 16ο Catamarans Cup – Συνάντηση ιστιοπλοΐας και φιλοξενίας στη Βόρεια Κυνουρία

Το Γραφείο Δημάρχου Άστρους Κυνουρίας παραθέτει τα στοιχεία επικοινωνίας του, μεταξύ των οποίων τηλέφωνα, ηλεκτρονική διεύθυνση και τον ιστότοπο του Δήμου.