Η 21η Γιορτή Κάστανου 2026 έρχεται στην Άρνα – Ένα τριήμερο γεμάτο γεύσεις, παράδοση και διασκέδαση – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η 21η Γιορτή Κάστανου θα πραγματοποιηθεί στην Άρνα του Δήμου Σπάρτης από τις 30 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου 2026, με υπαίθρια αγορά, μουσικές εκδηλώσεις, χορούς και παραδοσιακό γλέντι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η 21η Γιορτή Κάστανου 2026 στην Άρνα – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Για 21η χρονιά, η Άρνα του Δήμου Σπάρτης ετοιμάζεται να υποδεχθεί επισκέπτες στην καθιερωμένη Γιορτή Κάστανου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026.

Η γιορτή αποτελεί έναν σημαντικό πολιτιστικό και γαστρονομικό θεσμό της Λακωνίας, με επίκεντρο το κάστανο και την ανάδειξη της τοπικής παραγωγής, των παραδοσιακών γεύσεων και της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάστανα και τοπικά προϊόντα, να γνωρίσουν τις παραδόσεις του τόπου και να απολαύσουν τη φιλοξενία των κατοίκων.

Το πρόγραμμα της 21ης Γιορτής Κάστανου Άρνας

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου

  • 14:00-21:00: Υπαίθρια αγορά.
  • 16:00: Εγκαίνια και αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης, κ.κ. Χρυσόστομο.
  • 17:00: Η χορωδία «Οι Δάφνες» του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Δαφνίου.
  • 19:00: Το συγκρότημα «Υποχόρδιοι». Παίζουν οι μουσικοί: Μπάμπης Μαυρίδης (τραγούδι-μπουζούκι), Λεωνίδας Βελισσάρης (βιολί), Βαγγέλης Χαδιάρης (τραγούδι-κιθάρα) και Κωνσταντίνος Μπορτζινάκος (τραγούδι-μπάσο).

Σάββατο 31 Οκτωβρίου

  • 10:00-21:00: Υπαίθρια αγορά και bazaar βιβλίου για την ενίσχυση της δανειστικής βιβλιοθήκης της Κοινότητας.
  • 12:00-15:00: Δημιουργική απασχόληση παιδιών με face painting από την Ελευθερία Κανάρη.
  • 14:00: Πρόγραμμα χορωδιών από τον Μουσικό Όμιλο Σπάρτης (παραδοσιακό τμήμα) και τους «ΚΑΠΗάδοντες» του Παραρτήματος ΚΑΠΗ Ξηροκαμπίου.
  • 17:00: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Σπάρτης «Χοροδρόμοι».
  • 20:00: Γλέντι με τα «Κιντέρια». Παίζουν οι μουσικοί: Μυρσίνη Ποντικοπούλου-Βενιέρη (βιολί), Βαγγέλης Παππάς (κλαρίνο), Γιώργος Χριστοδούλου (λαούτο) και Ανδρέας Δρακόπουλος (κρουστά).

Κυριακή 1 Νοεμβρίου

  • 10:00-18:00: Υπαίθρια αγορά και bazaar βιβλίου για την ενίσχυση της δανειστικής βιβλιοθήκης της Κοινότητας.
  • 12:30: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκαμπίου.
  • 13:00: Παραδοσιακό γλέντι. Παίζουν οι μουσικοί: Λεωνίδας Σταρόγιαννης (τραγούδι), Ντόρα Ροζή (τραγούδι), Παναγιώτης Ρουσάκος (λαούτο), Παναγιώτης Τσιλιμίγκρας (βιολί), Νίκος Τσίπας (κλαρίνο) και Παναγιώτης Παπαδημητρίου (κρουστά).
  • 19:00: Τελετή λήξης της γιορτής και κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Παράλιο Άστρος υποδέχεται το 16ο Catamarans Cup – Συνάντηση ιστιοπλοΐας και φιλοξενίας στη Βόρεια Κυνουρία

Το Γραφείο Δημάρχου Άστρους Κυνουρίας παραθέτει τα στοιχεία επικοινωνίας του, μεταξύ των οποίων τηλέφωνα, ηλεκτρονική διεύθυνση και τον ιστότοπο του Δήμου.

Μ. Σιάνη – Ντέϊβις: «Στόχος του συγγραφέα είναι να πετύχει στο να κάνει τον αναγνώστη να θεωρήσει αληθινό το επινοημένο»

Το Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε τη χαρά να συνομιλήσει...

Με αυξημένο ενδιαφέρον συνεχίζεται η προπώληση για το Rebirth στο Δρυόδασος της Φολόης | ΔΤ

Το βιωματικό έργο Rebirth του Μελαχρινού Βελέντζα μετατρέπει το Δρυόδασος της Φολόης σε σκηνικό μουσικής και συλλογικής αφήγησης, με εγκαταλελειμμένα πιάνα και συμμετοχή των θεατών στις 24 και 25 Οκτωβρίου.

Από την τουριστική ανάπτυξη στην Ερμιονίδα έως τα λιμενικά και αρδευτικά έργα | Οι αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ζητήματα που συνδέονται με την τουριστική ανάπτυξη, την αναβάθμιση υποδομών, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου,…