Το 1ο Sea Science Forum στις 23 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης διοργανώνει στην Αθήνα το 1ο Sea Science Forum, με περισσότερους από 30 ομιλητές να συζητούν επιστημονικά δεδομένα και λύσεις για την προστασία των θαλασσών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1ο Sea Science Forum στις 23 Νοεμβρίου 2026 στην Αθήνα

Περισσότεροι από 30 εκπρόσωποι της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, ερευνητικών κέντρων, οργανώσεων και ιδρυμάτων θα συναντηθούν στο 1ο Sea Science Forum, με επίκεντρο την προστασία των θαλασσών.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης διοργανώνει το Forum στις 23 Νοεμβρίου 2026, στο King George Hotel, στην Αθήνα. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα σημείο συνάντησης για την επιστημονική γνώση, την ανταλλαγή εμπειρίας και τη συνεργασία για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με απαραίτητη εγγραφή.

Θεματικές και συμμετοχές

Με κεντρικό άξονα «Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Θάλασσας», το Forum θα εστιάσει στις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα θαλάσσια οικοσυστήματα: τη θαλάσσια ρύπανση και τις ανθρωπογενείς πιέσεις, τις προστατευόμενες περιοχές, τη θαλάσσια και παράκτια βιοποικιλότητα, την κλιματική κρίση και την ανθεκτικότητα των οικοσυστημάτων.

Περισσότεροι από 30 ομιλητές από τον ακαδημαϊκό και επιστημονικό χώρο, ερευνητικά κέντρα, περιβαλλοντικές οργανώσεις και κοινωφελή ιδρύματα θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις και παρουσιάσεις, συνεισφέροντας διαφορετικές επιστημονικές προσεγγίσεις, δεδομένα και εμπειρία από το πεδίο.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη συλλογή και αξιοποίηση επιστημονικών δεδομένων, ως βάση για την κατανόηση των πιέσεων που δέχονται οι θάλασσες και τον σχεδιασμό αποτελεσματικών παρεμβάσεων. Θα παρουσιαστούν, επίσης, δράσεις, πρωτοβουλίες και καλές πρακτικές, με στόχο την ανταλλαγή γνώσης και την ενίσχυση των συνεργασιών.

Πρωτοβουλίες του Ιδρύματος

Στο Forum θα παρουσιαστούν πρωτοβουλίες του Ιδρύματος για την προστασία της θάλασσας, μεταξύ των οποίων το Typhoon Project, με επτά χρόνια δράσης στις ελληνικές θάλασσες και συνεργασίες με ακαδημαϊκά ιδρύματα, καθώς και το Saronicos Project, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την προστασία του Σαρωνικού Κόλπου, που υλοποιείται μέσα από οκτώ συνεργασίες με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος.

Το Forum απευθύνεται στην επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, σε ερευνητικούς φορείς, ιδρύματα και οργανώσεις, φοιτητές, καθώς και σε φορείς και επαγγελματίες που συνδέονται με τη θάλασσα και την αξιοποίησή της, όπως οι κλάδοι του τουρισμού και της αλιείας. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις συζητήσεις και να θέσουν ερωτήσεις.

Το 1ο Sea Science Forum φιλοδοξεί να αποτελέσει την αφετηρία ενός σταθερού ραντεβού για την παρακολούθηση των εξελίξεων και την αναζήτηση λύσεων για το μέλλον των θαλασσών. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Πληροφορίες και εγγραφές

1ο Sea Science Forum 2026: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Θάλασσας
23 Νοεμβρίου 2026, 10:00–17:00
King George Hotel, Αθήνα (Πλατεία Συντάγματος, Μετρό Σύνταγμα)
Δωρεάν συμμετοχή – απαραίτητη εγγραφή: https://www.eventora.com/el/Events/sea-science-forum-2026

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στον Δήμο Επιδαύρου

Ο Δήμος Επιδαύρου τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2026 με δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και μαθητικές παρελάσεις σε πέντε δημοτικές κοινότητες, καθώς και με σημαιοστολισμό και φωταγώγηση.

Εργαστήριο Καινοτομίας για την ανάπτυξη ικανοτήτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών & το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποίησε για πρώτη φορά Εργαστήριο Καινοτομίας με το υπουργείο Εσωτερικών και το ΕΚΔΔΑ, όπου αναπτύχθηκε πρωτότυπο εργαλείο αυτοαξιολόγησης δεξιοτήτων καινοτομίας για στελέχη Περιφερειών.

Μελέτες πολεοδόμησης για Μπούκα και Μαυρομμάτι παρουσιάστηκαν στη Μεσσήνη

Οι μελέτες πολεοδόμησης για τη Β΄ κατοικία Μπούκας και την περιοχή ανατολικά του Μαυρομματίου παρουσιάστηκαν στο Δημαρχείο Μεσσήνης, ενώ θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση διάρκειας 45 ημερών.

Τακτική Συνεδρίαση Δ.Σ. Μεγαλόπολης Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2026

22η του μήνα Οκτωβρίου του έτους 2026, ημέρα της...