Δράση κυκλοφοριακής αγωγής για πατίνι και μηχανάκι στην πλατεία Πετρινού.

Στην πλατεία Πετρινού πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση με επίκεντρο την κυκλοφοριακή αγωγή, στοχεύοντας στην ορθή χρήση των πατινιών και των δικύκλων στον αστικό ιστό. Η πρωτοβουλία είχε ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τους ισχύοντες κανόνες οδικής κυκλοφορίας και την ενίσχυση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην πλατεία Πετρινού πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση με επίκεντρο την κυκλοφοριακή αγωγή, στοχεύοντας στην ορθή χρήση των πατινιών και των δικύκλων στον αστικό ιστό. Η πρωτοβουλία είχε ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τους ισχύοντες κανόνες οδικής κυκλοφορίας και την ενίσχυση της ασφάλειας στις μετακινήσεις.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν πρακτικές οδηγίες για τη νόμιμη και ασφαλή κυκλοφορία των χρηστών πατινιών και μοτοσυκλετών. Ειδική αναφορά έγινε στη χρήση του κατάλληλου προστατευτικού εξοπλισμού, όπως το κράνος, καθώς και στην υποχρέωση συμμόρφωσης με τη σήμανση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προδιαγραφές που θέτει το νομοθετικό πλαίσιο για τα ηλεκτρικά πατίνια και τις ευθύνες που απορρέουν από τη χρήση τους σε κοινόχρηστους χώρους.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη βελτίωση της οδικής παιδείας στην τοπική κοινωνία. Στόχος είναι ο περιορισμός των παραβάσεων και η αποφυγή ατυχημάτων που προκύπτουν από την ελλιπή γνώση των κανονισμών ή την πλημμελή χρήση των μέσων μικροκινητικότητας. Παράλληλα, τονίστηκε η σημασία του σεβασμού προς τους πεζούς και τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου, με έμφαση στην ανάπτυξη συνείδησης υπεύθυνου οδηγού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

LIVE | ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ

Στο πλαίσιο της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης υποδέχεται την Κηφισιά. Η αναμέτρηση, η οποία αφορά την 1η αγωνιστική της διοργάνωσης, έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2026, με ώρα έναρξης τις 16:00. Το παιχνίδι

Νέα αρχή για την ασφάλεια στη Νέα Κίο – Εγκαινιάστηκε το Τμήμα Επιχειρησιακών Δράσεων Αργολίδας

«Θα είμαστε παρόντες και δεν θα αφήσουμε ούτε λεπτό του 24ωρου, ούτε μέρα της εβδομάδας, του μήνα και του χρόνου, που να μην διαφυλάσσουμε τη ζωή και την περιουσία των πολιτών», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μεταφέροντας μήνυμα μηδενικής ανοχής στην παραβατικότητα

Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας και ασφαλτοστρώσεις στον Άρι

Με σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν τη βελτίωση της αγροτικής...

Υπό διαμόρφωση νέος περιφερειακός χώρος στάθμευσης πλησίον του Κοιμητηρίου της Καλαμάτας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη διαμόρφωση του...