Εορταστικές εκδηλώσεις για το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου και την Παναγία Γιάτρισσα, Πολιούχο του Λουτρακίου

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου και την Παναγία Γιάτρισσα, Πολιούχο του Λουτρακίου, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, τιμώντας μια από τις σημαντικότερες θρησκευτικές εορτές της περιοχής, βαθιά συνδεδεμένη με την πίστη, την παράδοση και την ιστορία της πόλης. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών στον

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών στον Ιερό Ναό της Παναγίας Γιάτρισσας, σημείο αναφοράς για το Λουτράκι και τόπο προσκυνήματος για χιλιάδες πιστούς και επισκέπτες.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου και την Παναγία Γιάτρισσα, Πολιούχο του Λουτρακίου, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, τιμώντας μια από τις σημαντικότερες θρησκευτικές εορτές της περιοχής, βαθιά συνδεδεμένη με την πίστη, την παράδοση και την ιστορία της πόλης.

Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε χρόνια πολλά στο Λουτράκι και σε όλες και όλους που γιορτάζουν, σημειώνοντας τη χαρά του που βρίσκεται και φέτος δίπλα στους ανθρώπους της πόλης, σε μια ημέρα με ιδιαίτερη θρησκευτική και συμβολική σημασία.

Με αφορμή την παρουσία του στην Κορινθία, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε και σε μια σημαντική νέα εξέλιξη για την περιοχή, καθώς υπεγράφη πρόσκληση ύψους 1,3 εκατ. ευρώ για τον φωτισμό και την ανάδειξη του Κάστρου Ακροκορίνθου.

Όπως ανέφερε, οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κορινθία είναι πολλές και βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια υλοποίησης, με τη νέα πρόσκληση να αφορά ένα από τα σημαντικότερα και πλέον εμβληματικά τοπόσημα της Πελοποννήσου.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι στόχος είναι ο Ακροκόρινθος να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο, να ενισχυθεί η επισκεψιμότητά του και να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στον πολιτιστικό και τουριστικό χάρτη της Πελοποννήσου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Περιφέρεια συνεχίζει έναν ευρύτερο σχεδιασμό ανάδειξης εμβληματικών μνημείων και τοποσήμων, αξιοποιώντας την εμπειρία αντίστοιχων παρεμβάσεων, όπως στη Μονεμβασιά, ενώ αντίστοιχες δράσεις σχεδιάζονται και σε άλλα σημεία της Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων το Λεωνίδιο.

Κλείνοντας, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός ευχήθηκε υγεία, δύναμη και κάθε καλό σε όλες τις οικογένειες του Λουτρακίου και της Κορινθίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πελοπόννησος: 9 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών σε ολόκληρη την επικράτειά της. Το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης για το συγκεκριμένο έργο ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ, κεφάλαια τα οποία προορίζονται γι

Πελοπόννησος: 31 συλλήψεις σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση – 187 παραβάσεις ΚΟΚ

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

«Υπάρχουμε γιατί Υπήρξαν»: Εκδήλωση μνήμης για τους Αγωνιστές του 1821 στην Τρίπολη

O Πατριωτικός Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών του 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδος διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Υπάρχουμε γιατί Υπήρξαν», στο πλαίσιο των εορτασμών για την 205η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2026

Στα Όσκαρ η “Σπασμένη Φλέβα” – Συμμετέχει η Σοφία Κουνιά από το Λεωνίδιο

Η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη θα εκπροσωπήσει την...