Γεμίζει κάμερες η Εθνική οδός Τρίπολης – Αθηνών: 15 νέα σημεία ελέγχου

Εγκρίθηκε η εγκατάσταση νέων συστημάτων επιτήρησης του οδικού δικτύου για την καταγραφή παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, και πιο συγκεκριμένα σε 15 σημεία, τόσο στο ρεύμα προς Κόρινθο όσο και προς Αθήνα. Οι κάμερες και τα ραντάρ ταχύτητας είναι από τα πιο αποτελεσματικά μέσα αντιμετώπισης των συγκεκριμένων παραβατικών συμπεριφορών, αφού απλώς και μόνο […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκρίθηκε η εγκατάσταση νέων συστημάτων επιτήρησης του οδικού δικτύου για την καταγραφή παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, και πιο συγκεκριμένα σε 15 σημεία, τόσο στο ρεύμα προς Κόρινθο όσο και προς Αθήνα.

Οι κάμερες και τα ραντάρ ταχύτητας είναι από τα πιο αποτελεσματικά μέσα αντιμετώπισης των συγκεκριμένων παραβατικών συμπεριφορών, αφού απλώς και μόνο η ύπαρξή τους αναγκάζει τους οδηγούς να προσαρμόσουν την ταχύτητα και την οδική συμπεριφορά τους.

Σειρά παίρνει τώρα η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου, για την οποία εγκρίθηκε η εγκατάσταση φορητών καμερών σε 15 σημεία του δρόμου, και στα δύο ρεύματα.

Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα ΟΔ.Υ.Σ.Ε.ΑΣ. (Οδικής Υπηρεσίας Συστημάτων Εποπτείας και Ασφάλειας), υπό την εποπτεία του οποίου λειτουργούν πλέον όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα εποπτείας των ελληνικών δρόμων, ενέκρινε την τοποθέτηση καμερών-ραντάρ τύπου Traffistar s295, τα οποία σύμφωνα με τη δημοσιευμένη στη «Διαύγεια» απόφαση, θα καταγράφουν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Τα συστήματα είναι φορητά και πρόκειται να τοποθετηθούν και στα δύο ρεύματα, τόσο προς Κόρινθο όσο και προς Αθήνα, σε σημεία που έχουν κριθεί άκρως επικίνδυνα για τροχαία ατυχήματα και που χρήζουν περαιτέρω επιτήρησης. Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, μπορούν να καταγράψουν ταχύτητες από 10 έως 300 χλμ./ώρα, καθώς και την κίνηση οχημάτων σε 6 λωρίδες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στην πρώτη περίπτωση, η τοποθέτησή τους θα ξεκινήσει περίπου 700 με 800 μέτρα μετά τα διόδια της Ελευσίνας, ενώ στη συνέχεια σειρά παίρνουν τα σημεία του δρόμου στο ύψος της Μάνδρας, της Νέας Περάμου, των Μεγάρων, της Κινέτας και των Αγίων Θεοδώρων. Στα ίδια περίπου σημεία αναμένεται να τοποθετηθούν κάμερες και στο αντίθετο ρεύμα.

Μετά την εφαρμογή του μέτρου στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, εκτιμάται ότι αντίστοιχα συστήματα θα εγκατασταθούν σταδιακά και σε άλλους αυτοκινητοδρόμους, όπως στο τμήμα Κορίνθου – Τρίπολης.

Πηγή: carandmotor.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δράση Πρώτων Βοηθειών στη Σκούρα από το Κέντρο Κοινότητας και την Εθελοντική Ομάδα Γυναικών Σκούρας

Οι βασικές αρχές παροχής πρώτων βοηθειών και ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών βρέθηκε στο επίκεντρο της ενημερωτικής δράσης που διοργάνωσαν στη Σκούρα το Κέντρο Κοινότητας

Αστυνομικές επιχειρήσεις σε Λακωνία και Μεσσηνία – Συλλήψεις για ναρκωτικά και κλοπές

Συνελήφθη, χθες (28.7.2026) το πρωί, στην Ε.Ο. Σπάρτη-Γυθείου, από...

Συνελήφθη 32χρονος για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας στην Πάτρα

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος συνελήφθη, κατόπιν σχετικού εντάλματος, 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος

Γιαννακούρας: Ερώτηση στη Βουλή για την εκτεταμένη ξήρανση των ελάτων σε Μαίναλο και Πάρνωνα

Ερώτηση στη Βουλή για την εκτεταμένη ξήρανση των ελάτων σε Μαίναλο και Πάρνωνα κατέθεσε ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Γιαννακούρας