Εξηγήσεις από το Facebook θα ζητήσει η EE

Εξηγήσεις από τον κολοσσό των κοινωνικών δικτύων Facebook σχετικά με την κατάχρηση των δεδομένων άνω των 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook θα ζητήσουν βουλευτές της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξηγήσεις από τον κολοσσό των κοινωνικών δικτύων Facebook σχετικά με την κατάχρηση των δεδομένων άνω των 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook θα ζητήσουν βουλευτές της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινουβουλίου κάλεσε μάλιστα το Facebook να γίνει πιο υπεύθυνο, αναφέροντας σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter πως «οι κατηγορίες για κατάχρηση δεδομένων χρηστών του Facebook είναι μια απαράδεκτη παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών μας στην ιδιωτικότητα».

Μάλιστα το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την συνάντηση της επιτρόπου Δικαιοσύνης της ΕΕ, Βέρα Ζουροβά, κατά την επίσκεψή της στις ΗΠΑ μέσα στην εβδομάδα. 

Να υπενθυμίοσυμε πως New York Times και Observer έκαναν γνωστό το Σάββατο πως η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Cambridge Analytica απέκτησε πρόσβαση στα δεδομένα άνω των 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook και τα χρησιμοποίησε για να αναπτύξει τεχνικές υποστήριξης του Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016.

«Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η κατάχρηση για πολιτικούς λόγους προσωπικών δεδομένων που ανήκουν σε χρήστες του Facebook, αν επιβεβαιωθεί, είναι απαράδεκτη», αναφέρει σε δήλωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εξάλλου εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα πως η Βρετανία εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία της για τις κατηγορίες σε βάρος της Cambridge Analytica, η οποία είναι θυγατρική της βρετανικής εταιρείας στοχευμένου μάρκετινγκ SCL.

«Οι κατηγορίες είναι σαφώς πολύ ανησυχητικές. Είναι ουσιώδες οι άνθρωποι να μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη πως τα προσωπικά δεδομένα τους θα είναι προστατευμένα και θα χρησιμοποιούνται με αρμόζοντα τρόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

«Έτσι είναι απολύτως σωστό το θέμα αυτό να διερευνηθεί. Αναμένουμε ότι το Facebook, η Cambridge Analytica και όλοι οι οργανισμοί που εμπλέκονται να συνεργασθούν πλήρως», πρόσθεσε.

insider.gr

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στον δήμο Τρίπολης (10.8.2026)

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για την Δευτέρα 10/08/2026 σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π., ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ (Κατηγορία 4) Σύμφωνα με την αριθ. 164885/20-05-2026 απόφαση κ. Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας [ΑΔΑ ΨΔΒΡ7Λ1-Π29] απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο εν γένει, διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση

Κοκτέιλ, DJs και χορός δίπλα στο νερό στο 2ο River Party της Κανδήλας

Στην περιοχή της Κανδήλας πραγματοποιήθηκε το 2ο River Party, μια εκδήλωση που συνδύασε τη μουσική ψυχαγωγία με την αξιοποίηση του φυσικού τοπίου δίπλα στο ποτάμι. Η διοργάνωση περιλάμβανε μια σειρά από παροχές προς το κοινό, με επίκεντρο τη διαμόρφωση ενός χώρου κατάλληλου για κοινωνική συναναστροφ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών στην Καλαμάτα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στη Μεσσηνία μετά την κατάσχεση 10 κιλών κάνναβης. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ αναζητούνται επιπλέον συνεργοί της σπείρας.
00:30:17

Εγκαίνια κτηρίου του πολιτιστικού συλλόγου Μηλιάς

Πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του νέου κτηρίου που στεγάζει τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλιάς. Η εκδήλωση συγκέντρωσε μέλη της τοπικής κοινωνίας, εκπροσώπους φορέων και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι παρευρέθηκαν για να παρακολουθήσουν την τελετή παράδοσης του χώρου. Το νέο κτίριο