Αλλάζει το κέντρο της Καλαμάτας – Με την οδό Νέδοντος ολοκληρώνεται έργο ανάπλασης 30.000 τ.μ. – Ξεκίνησαν τα έργα προς την Αναγνωσταρά

Σημαντική αλλαγή στην εικόνα του κέντρου της Καλαμάτας φέρνουν οι παρεμβάσεις ανάπλασης που βρίσκονται σε εξέλιξη. Συνολικά 30.000 τετραγωνικά μέτρα στο κέντρο της πόλης έχουν ήδη μεταμορφωθεί, με τις εργασίες να συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Το μέτωπο της οδού Νέδοντος ολοκληρώνεται σταδιακά και την προσεχή Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026 αναμένεται να παραδοθεί σε κυκλοφορία, αποτελώντας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαντική αλλαγή στην εικόνα του κέντρου της Καλαμάτας φέρνουν οι παρεμβάσεις ανάπλασης που βρίσκονται σε εξέλιξη. Συνολικά 30.000 τετραγωνικά μέτρα στο κέντρο της πόλης έχουν ήδη μεταμορφωθεί, με τις εργασίες να συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Το μέτωπο της οδού Νέδοντος ολοκληρώνεται σταδιακά και την προσεχή Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026 αναμένεται να παραδοθεί σε κυκλοφορία, αποτελώντας μία ακόμη σημαντική παρέμβαση για τη βελτίωση της λειτουργίας και της αισθητικής της πόλης.

Αυτοψία στα εν εξελίξει έργα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Βασίλη Κουτραφούρη. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος σημείωσε: «Ένας ακόμη πολύ σημαντικός δρόμος ολοκληρώνεται και τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί. Η Νέδοντος είναι ένας δρόμος κομβικός για τη λειτουργία της πόλης και αναπλάστηκε πλήρως, με νέα πεζοδρόμια και όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις που αλλάζουν τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Πρόκειται για συνολικές παρεμβάσεις στο κέντρο της Καλαμάτας, καθώς πλέον το σύνολο του κέντρου είναι ήπιας κυκλοφορίας. Τα 30.000 τετραγωνικά μέτρα έχουν διαμορφωθεί με ψυχρά υλικά, τα οποία συμβάλλουν στην προστασία του μικροκλίματος και στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για κατοίκους και επισκέπτες.

Οι χώροι είναι πλέον πιο προσβάσιμοι και λειτουργικοί, με νέο φωτισμό, νέα παγκάκια, νέα καλαθάκια απορριμμάτων και σύγχρονο αστικό εξοπλισμό, στοιχεία που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και αναβαθμίζουν τη λειτουργία της πόλης.

Παράλληλα με τις αναπλάσεις, προχωρούν και σημαντικές εργασίες αναβάθμισης των υποδομών, όπως η υπογειοποίηση δικτύων, η αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης και η ενίσχυση του δικτύου ομβρίων υδάτων.

Επόμενος σημαντικός στόχος είναι η ανάπλαση της οδού Αναγνωσταρά. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς και αυτό το έργο προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς και σύντομα θα αποτελέσει μία ακόμη σημαντική παρέμβαση για το κέντρο της Καλαμάτας.

Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, τους επιβλέποντες, τη Διεύθυνση, αλλά και τον ανάδοχο του έργου, οι οποίοι έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουμε θέσει».

Τονίζεται ότι οι εν λόγω παρεμβάσεις εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό του Δήμου Καλαμάτας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, προσβάσιμου και φιλικού προς τους πολίτες αστικού περιβάλλοντος.

ΣΕ ΙΣΧΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των έργων στην οδό Ανδρέα Σκιά και μετά στην οδό Βαλαωρίτου, έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με βάση τα όσα αναφέρονται στην 113/2024 (δείτε ΕΔΩ) Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.

Επισημαίνεται ότι η κυκλοφορία από την Βασ. Γεωργίου προς την Πλατεία 23ης Μαρτίου μπορεί να εξυπηρετηθεί και μέσω της διαδρομής Κανάρη – Γεωργούλη – Αναγνωσταρά.

{gallery}arthra/2026/06/17-29909{/gallery} 

 

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολυδιάστατη φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός | Δημήτρης Πτωχός: Καμία κοινωνία δεν προοδεύει όταν αφήνει ανθρώπους πίσω

Με ένα ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη τεκμηριωμένων πολιτικών κοινωνικής συνοχής και με επίκεντρο τον άνθρωπο, άνοιξε τις εργασίες της διημερίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα «Πολυδιάστατη Φτώχεια και Κοινωνικός Αποκλεισμός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: Εμπειρικά Ευρήματα και Πολιτικές Κοινωνικής Ανάπτυξης», ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός. Η διημερίδα πραγματοποιείται στο Βραχάτι Κορινθίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων

Στο ΥΠΕΝ ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός Συνάντηση με τη νέα Υφυπουργό Μαριλένα Σούκουλη

Την πρώτη τους συνάντηση μετά την ανάληψη των νέων της καθηκόντων πραγματοποίησαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός και η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαριλένα Σούκουλη, θέτοντας στο επίκεντρο τις μεγάλες προκλήσεις αλλά και τις σημαντικές ευκαιρίες που διαμορφώνονται για την Πελοπόννησο στους τομείς του περιβάλλοντος, της ενέργειας και της κλιματικής

Εξέλιξη της επιζωοτίας της ευλογιάς αιγοπροβάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Έξι είναι έως σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς αιγοπροβάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, δύο κρούσματα εντοπίστηκαν σε εκτροφές στην κοινότητα Μαυριές του Δήμου Μεγαλόπολης, όπου θανατώθηκαν συνολικά 176 ζώα. Τρία κρούσματα αφορούν εκτροφές στις κοινότητες Καστράκι, Χώρα και Τρόπαια του Δήμου Γορτυνίας, με συνολικό αριθμό θανατωθέντων ζώων τα 318. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ένα ακόμη κρούσμα στην

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ...

Συνδημότες και συνδημότισσες,            Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων,            Εκπρόσωποι των φορέων και των συλλόγων του Δήμου μας,             Ο Δήμος Γορτυνίας βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ιδιαίτερα κρίσιμη πραγματικότητα, καθώς η παρατεταμένη επιβάρυνση του οδικού μας δικτύου έχει οδηγήσει την ευρύτερη περιοχή σε καθεστώς συγκοινωνιακού αποκλεισμού. Παρά τις επανειλημμένες θεσμικές μας παρεμβάσεις και την

ΔΗΜΟΦΙΛΗ