Μπροστά σε νέους ορίζοντες – Βιωματική δράση σε σχολείο από το Κέντρο Κοινότητας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026, βιωματική δράση με τίτλο: «Μπροστά σε νέους ορίζοντες»,  σε μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 18ου  Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας,  από στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας (Κοινωνική Λειτουργό), κατόπιν πρόσκλησης του σχολείου, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για την ομαλή προσαρμογή και τη μετάβασή τους  από

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026, βιωματική δράση με τίτλο: «Μπροστά σε νέους ορίζοντες»,  σε μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 18ου  Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας,  από στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας (Κοινωνική Λειτουργό), κατόπιν πρόσκλησης του σχολείου, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για την ομαλή προσαρμογή και τη μετάβασή τους  από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Η μετάβαση από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποτελεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό στάδιο για τα παιδιά, καθώς συνοδεύεται από νέες εμπειρίες, προκλήσεις κι ευκαιρίες. Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις βασικές αλλαγές που θα συναντήσουν στο γυμνάσιο, να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους και τις προσδοκίες τους και ενθαρρύνθηκαν να εκφράσουν συναισθήματα και απορίες σχετικά με τη νέα σχολική πραγματικότητα.

Μέσα από τον ανοιχτό διάλογο και μέσα από μία συμβολική βιωματική δραστηριότητα, δόθηκε έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων προσαρμογής, στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και στην καλλιέργεια θετικής στάσης απέναντι στην μετάβαση αυτή.

Οι μαθητές συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, ενώ η δράση υλοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας με τη διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας συνεχίζει να στηρίζει τη σχολική κοινότητα μέσα από δράσεις πρόληψης, ευαισθητοποίησης και ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης, με γνώμονα την προαγωγή της ψυχικής υγείας και της ομαλής κοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόγραμμα ανταλλαγής νέων Erasmus Plus με τίτλο «Inclusion of Resilient Minds – Language Training» στη Μονεμβάσι

Η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών διοργανώνει πρόγραμμα ανταλλαγής νέων Erasmus Plus με τίτλο «Inclusion of Resilient Minds – Language Training» , το οποίο θα λάβει χώρα στη Μονεμβάσια , από τις 23 έως τις 29 Αυγούστου 2026.

Ποιοτικές και πρώτης γραμμής οι παραστάσεις στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο – Συνέντευξη Τύπου για την επίσημη παρουσίαση του 39ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ 2026

Συνέντευξη Τύπου για την επίσημη παρουσίαση του 39 ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ 2026 Με έμφαση στην ποιότητα και με παραστάσεις πρώτης γραμμής, παρουσιάστηκε και επίσημα το Πρόγραμμα του 39 ου Φεστιβάλ του Σαϊνοπούλειο Ιδρύματος και του Δήμου Σπάρτης.

Φυτεία 857 δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίσθηκε στην Αρκαδία

Φυτεία - 857 - δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίσθηκε στην Αρκαδία Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών της

Αγώνας Βετεράνων ποδοσφαιριστών με το μύνημα «ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΒΙΑΣ»

Στην Σπάρτη θα ταξιδέψει η ομάδα των Βετεράνων ποδοσφαιριστών του Μεσσηνιακού την Κυριακή 7 Ιουνίου 2026 καλεσμένη από τους παλαίμαχους Selecte - Σελέστε Veteran's # Equal Team   και της Selecte Μ . ΠΑ . ΛΑ - Μικτή Παλαίμαχων Λακωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ