Ενημέρωση – Οδηγίες προς τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Περθωρίου για τη διεξαγωγή της Άσκησης Πολιτικής Προστασίας ΑΙΝΕΙΑΣ 2026

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Τρίπολης ενημερώνει τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Περθωρίου ότι στο πλαίσιο των δράσεων Πολιτικής Προστασίας θα πραγματοποιηθεί Άσκηση Πεδίου Πλήρους Ανάπτυξης με την κωδική ονομασία «ΑΙΝΕΙΑΣ 2026»,
με αντικείμενο την αντιμετώπιση περιστατικού πυρκαγιάς και την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών.
Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) και των λοιπών εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης. Παράλληλα, θα συμμετέχει και η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης του Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης, με τη διάθεση φοιτητών – σπουδαστών ως ηθοποιών, με στόχο τη δημιουργία πραγματικών συνθηκών και την ενίσχυση του ρεαλισμού του σεναρίου της άσκησης.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης ενδέχεται να υπάρξει αυξημένη παρουσία οχημάτων έκτακτης ανάγκης, επιχειρησιακού προσωπικού, ηχητικών σημάτων και προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή. Για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι κάτοικοι να επιδείξουν κατανόηση και συνεργασία.
Οδηγίες προς τους κατοίκους
Για την ασφαλή διεξαγωγή της άσκησης, παρακαλούνται οι πολίτες:Να διατηρούν τα κατοικίδια και τα παραγωγικά ζώα σε ελεγχόμενο και ασφαλή χώρο ή δεμένα, ώστε να αποφευχθεί τυχόν πανικός ή δημιουργία προβλημάτων λόγω της αυξημένης κινητικότητας και των ηχητικών σημάτων κατά τη διάρκεια της άσκησης.
Να μεριμνήσουν ιδιαίτερα για ζώα που ενδέχεται να φοβηθούν από σειρήνες, οχήματα ή συγκεντρώσεις προσωπικού.
Οι κάτοικοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, κινητικές δυσκολίες ή άλλες ευαισθησίες παρακαλούνται να λάβουν υπόψη ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης θα υπάρχει αυξημένη κινητικότητα και χρήση ηχητικών σημάτων στην περιοχή.
Να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και του προσωπικού Πολιτικής Προστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης.Ο Δήμος Τρίπολης ευχαριστεί θερμά τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Περθωρίου για τη συνεργασία και την κατανόησή τους, επισημαίνοντας ότι η ενημέρωση και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας αποτελούν βασικό στοιχείο για την αποτελεσματική διαχείριση πραγματικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εφάπαξ βοήθημα από το Κληροδότημα Θωμά Παμπούκη

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ Θωμά ΠαμπούκηΠληροφορίες: Στέφανος Γκουτζιούλης Λαγοπάτη 45, Τρίπολη, Τ.Κ. 221 32 Τηλέφωνο: 2713 - 600460 E-MAIL: klirodotimata@tripolis.grΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής, σε εκπλήρωση των σκοπών του κληροδοτήματος ΘΩΜΑ ΠΑΜΠΟΥΚΗ ΚΑΛΕΙ τις κυρίες που κατάγονται από την Τρίπολη (είναι γεννημένες στην Τρίπολη και ήταν εγγεγραμμένες στα δημοτολόγια του Δήμου Τρίπολης πριν τον γάμο)

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών 12 Μαΐου

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας...

Επεκτείνεται για ένα ακόμη χρόνο το πρόγραμμα απασχόλησης 500 τραυματιοφορέων

Την επέκταση του προγράμματος απασχόλησης 500 τραυματιοφορέων στον δημόσιο τομέα της υγείας, για 12 επιπλέον μήνες, αποφάσισαν ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των ειδικών προγραμμάτων απασχόλησης που υλοποιεί η Δημόσιας Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε

Ν. Κεραμέως στα Παραπολιτικά 90,1: Επαγγελματικές ευκαιρίες και φορολογικά κίνητρα για να επιστρέψουν οι Έλληνες του εξωτερικού

Η εκδήλωση εξωστρέφειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Rebrain Greece», η οποία πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά το περασμένο Σάββατο, στο Λονδίνο, το νέο νομοσχέδιο για τη γεφύρωση του μισθολογικού χάσματος μεταξύ ανδρών και γυναικών, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας αλλά και τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας ήταν τα κύρια σημεία της συνέντευξης που παραχώρησε η

ΔΗΜΟΦΙΛΗ