Ημέρες Ποίησης -Υπαίθρια Έκθεση Ποιημάτων του Νικηφόρου Βρεττάκου

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, το Αρχείο Νικηφόρου Βρεττάκου και ο Δήμος Σπάρτης επέλεξαν φέτος να γιορτάσουν την Άνοιξη με μια ξεχωριστή, υπαίθρια, έκθεση, που τιτλοφορείται Ημέρες Ποίησης και είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Λάκωνα ποιητή, Νικηφόρο Βρεττάκο. Η έκθεση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια καθιέρωσης «Ημερών Ποίησης» στην πόλη της Σπάρτης, με στόχο την ένταξη του […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, το Αρχείο Νικηφόρου Βρεττάκου και ο Δήμος Σπάρτης επέλεξαν φέτος να γιορτάσουν την Άνοιξη με μια ξεχωριστή, υπαίθρια, έκθεση, που τιτλοφορείται Ημέρες Ποίησης και είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Λάκωνα ποιητή, Νικηφόρο Βρεττάκο. Η έκθεση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια καθιέρωσης «Ημερών Ποίησης» στην πόλη της Σπάρτης, με στόχο την ένταξη του ποιητικού λόγου στον δημόσιο χώρο και στην καθημερινή εμπειρία των πολιτών.
 
Η έκθεση, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως τα τέλη Μαΐου, περιλαμβάνει είκοσι οκτώ (28) ποιήματα του Νικηφόρου Βρεττάκου, που παρουσιάζονται μαζί με την αγγλική τους μετάφραση σε 14 σταντ, τα οποία είναι τοποθετημένα στο κέντρο της πόλης της Σπάρτης, κατά μήκος της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, αλλά και στον χώρο του Πάρκου ΟΤΕ.
 
Τα ποιήματα του Νικηφόρου Βρεττάκου, που απαρτίζουν την έκθεση, είναι τα εξής:
 
⦁ Της Σπάρτης οι Πορτοκαλιές
⦁ Η Ελληνική Γλώσσα
⦁ Η Ποίηση
⦁ Ποιήματα για το ίδιο Βουνό ΙΧ
⦁ Το Λάθος
⦁ Μοναξιά δεν υπάρχει
⦁ Ο Πράσινος Κήπος
⦁ Ό,τι και να συμβεί
⦁ Επιλογή
⦁ Μικρή Ωδή
⦁ Μνήμη του Χαμένου Αίματος
⦁ Έξοδος Κινδύνου
⦁ Εκείνα που Είπα
⦁ Πρωινή Αμηχανία
⦁Σεμινάριο
⦁ Κι Όταν
⦁ Σύνοικοι
⦁ Αναβίωση
⦁ Χαμηλωμένος Καιρός
⦁ Ο Λόγος
⦁ Από το Περίσσευμα
⦁ Η Ποίηση κι η Ζωή
⦁ Αέναη Επιστροφή
⦁ Δίχως Εσέ
⦁ Η Διαθήκη
⦁ Η Άδεια Λέξη
⦁ Μικρά Δοξαστικά στον Ήλιο ΙΙΙ
⦁ Το Άγαλμα του Λόφου
 
Η υπαίθρια αυτή ποιητική διαδρομή έχει σκοπό να μετατρέψει κεντρικά σημεία της πόλης σε ένα ανοικτό πολιτιστικό δρώμενο, όπου ποιήματα και διαβάτες συνομιλούν και αλληλεπιδρούν, αδιαμεσολάβητα. 
 
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, το Αρχείο Νικηφόρου Βρεττάκου και ο Δήμος Σπάρτης προσκαλούν τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες της πόλης μας να περπατήσουν, να σταθούν, να αναπνεύσουν, να αναγνώσουν, και να αφήσουν την Ποίηση, μαζί με το άρωμα των νεραντζανθών, να συνοδεύσουν τις διαδρομές τους, αλλά και τις ημέρες τους στην πόλη. 
 
Θερμές ευχαριστίες, στους κληρονόμους του πνευματικού έργου ποιητή για την αμέριστη συμπαράστασή τους, αλλά και στους μεταφραστές του, David Connolly και Aristotle Michopoulos, για την ανενδοίαστη παραχώρηση άδειας χρήσης του έργου τους.
 
 
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος