Ο παγετός της 3ης και 4ης Μαΐου προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στις καλλιέργειες της περιοχής, πλήττοντας σοβαρά τον πρωτογενή τομέα και την τοπική οικονομία.
Μετά από ειδοποίηση προς τον ΕΛΓΑ, ο Προϊστάμενος του Υποκαταστήματος Τρίπολης κ. Γεώργιος Ασσιούρας, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα κ. Γιάννη Χασάπη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ζευγολατιού κ. Κωνσταντίνο Ντορόπουλο, επισκέφθηκαν τους αμπελώνες στο Ζευγολατιό.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, καταγράφεται ολική καταστροφή στην παραγωγή του Μοσχοφίλερου Μαντινείας, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και άλλες καλλιέργειες όπως αμύγδαλα, αχλάδια, κεράσια και ροδάκινα. Ο κ. Χασάπης δήλωσε ότι η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τόνισε την ανάγκη άμεσης καταγραφής των ζημιών και δίκαιων αποζημιώσεων για τους παραγωγούς, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε δύσκολη οικονομική θέση.
Η φετινή παραγωγή έχει ουσιαστικά χαθεί, ενώ υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες και για την επόμενη χρονιά, ιδιαίτερα στους αμπελώνες.
Ο Δήμος Τρίπολης καλεί την Πολιτεία να ανταποκριθεί άμεσα, στηρίζοντας ουσιαστικά τους πληγέντες παραγωγούς και την τοπική οικονομία.

