Ημερίδα Οδοντιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας | Οδοντικό Τραύμα: αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών στο οδοντιατρείο και επιπλοκές

Πρόγραμμα ημερίδας Οδοντιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026 Αίθουσα Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Τρίπολης Υπό την αιγίδα και την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου Οδοντικό Τραύμα: αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών στο οδοντιατρείο και επιπλοκές. 9.15-9.30 Προσέλευση-Εγγραφές 9.30-10.00 Αξιολόγηση επείγοντος περιστατικού οδοντικού τραύματος στο οδοντιατρείο. Εισηγήτρια: Κυριακή Σερεμίδη, Επίκουρος Καθηγήτρια Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ. 10.00-11.00. Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών οδοντικού τραύματος μονίμων […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόγραμμα ημερίδας Οδοντιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026
Αίθουσα Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Τρίπολης
Υπό την αιγίδα και την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Οδοντικό Τραύμα: αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών στο οδοντιατρείο και επιπλοκές.

  • 9.15-9.30 Προσέλευση-Εγγραφές
  • 9.30-10.00 Αξιολόγηση επείγοντος περιστατικού οδοντικού τραύματος στο οδοντιατρείο. Εισηγήτρια: Κυριακή Σερεμίδη, Επίκουρος Καθηγήτρια Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ.
  • 10.00-11.00. Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών οδοντικού τραύματος μονίμων και νεογιλών δοντιών στο νεαρό ασθενή. Πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες. Εισηγήτριες: Σωτηρία Γκιζάνη, Καθηγήτρια Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ και Στέλλα Παπανάκου, Εξειδικευθείσα στην Παιδοδοντία.
  • 11.00-11.30. Ναρθηκοποίηση και επανέλεγχοι στο οδοντικό τραύμα: τι, πότε και γιατί; Εισηγήτρια: Κωνσταντίνα Χατζηδημητρίου, Χειρ. Οδοντίατρος, Εξειδικευθείσα στην Παιδοδοντία.
  • 11.30-11.45. Ερωτήσεις- Συζήτηση.
  • 11.45-12.30 Coffee break.
  • 12.30-13.00. Συγκόλληση καταεγόντων τμημάτων δοντιών ή εμφράξεις με σύνθετες ρητίνες; Εισηγητής: Χρίστος Ραχιώτης, Καθηγητής Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ.
  • 13.00-13.45. Η συμβολή της Ενδοδοντίας στην αντιμετώπιση μετατραυματικών επιπλοκών σε μόνιμα δόντια. Εισηγητής: Γιωργος Τζανετάκης, Αν. Καθηγητής Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ.
  • 13.45-14.15. Κακώσεις γναθοπροσωπικής χώρας στο νεαρό ασθενή. Εισηγητής: Γιώργος Τζώρτζης, Δ/ντής ΣΓΠΧ Κλινικής Παναρκαδικού Νοσοκομείου.
  • 14.15-14.30. Ερωτήσεις-Συζήτηση.

Η ημερίδα μοριοδοτείται από τον ΙΕΘΕ στο πλαίσιο της Δια βίου εκπαίδευσης.

Η Ημερίδα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαφόρων κατηγοριών οδοντικού τραύματος έως και τις αισθητικές αποκαταστάσεις και τις επιπλοκές, που πιθανόν υπάρξουν. Θα παρουσιαστούν οι πιο πρόσφατες τεκμηριωμένες γνώσεις και μέθοδοι αντιμετώπισης των οδοντικών τραυμάτων με σύγχρονες τεχνικές, επανασυγκόλλησης κατεαγόντων τμημάτων του δοντιού και εφαρμογή διαφόρων μεθόδων ναρθηκοποίησης. Επίσης θα συζητηθούν οι πιθανές επιπλοκές που μπορεί να συμβούν μετά το τραύμα και πώς να διαγνωσθούν και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα. Οι εισηγήσεις θα έχουν διαδραστικό χαρακτήρα έτσι ώστε, μέσα από την συμμετοχή και την συζήτηση να λυθούν οι απορίες όλων μας και να επιτευχθεί ο στόχος της ημερίδας μας, που δεν είναι άλλος από την δια βίου επιμόρφωση των συναδέλφων.

Υπό την αιγίδα και την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΡΓΥΡΩ ΛΑΓΟΥΔΗ

 

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΠΣ Αρκαδίας: Όλο το πρόγραμμα της Α και Β Κατηγορίας

Πραγματοποιήθηκε απόψε 2 Σεπτεμβρίου 2026, η κλήρωση του πρωταθλήματος...

Κλήρωση Κυπέλλου Αρκαδίας: Τα ζευγάρια της φετινής διοργάνωσης

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Κυπέλλου Αρκαδίας, με τη φετινή...

Λαϊκή Συσπείρωση για τη γέφυρα Κόκκορη στον Ατσίχολο: «10 χρόνια μετά, παραμένει ασυντήρητη και κλειστή»

Σε παρέμβαση για την κατάσταση της ιστορικής γέφυρας Κόκκορη στον Ατσίχολο Αρκαδίας προχώρησε η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου, με αφορμή τη σχετική συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στις 31 Αυγούστου.