Ηλεκτρονικό παράβολο σε δικαστήρια και δήμους

Τη χρήση ηλεκτρονικού παραβόλου σε όλους τους δήμους και τα δικαστήρια επεκτείνει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ έρχεται η πληρωμή τους μέσω ΑΤΜ και POS.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τη χρήση ηλεκτρονικού παραβόλου σε όλους τους δήμους και τα δικαστήρια επεκτείνει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ έρχεται η πληρωμή τους μέσω ΑΤΜ και POS.

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, η επέκταση της εφαρμογής e-παράβολο στους δήμους, τα δικαστήρια και άλλους φορείς, αναμένεται να εκτινάξει τη χρήση των e-παραβόλων, η οποία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ προχωρά και η έκδοση και πληρωμή τους μέσω ΑΤΜ και POS.

 Η ΓΓΠΣ, σε συνεργασία με την Κεντρική  Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και το υπουργείο Εσωτερικών, επεκτείνει τη δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικών παραβόλων σε όλους τους δήμους της χώρας.

Oι πολίτες, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «e-παράβολο», μπορούν ήδη να εκδίδουν τα παράβολα για την άδεια πολιτικού γάμου και την αναγγελία άσκησης επαγγέλματος. Εντός του 2018 θα έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν ηλεκτρονικά το σύνολο των παραβόλων των δήμων. Η ηλεκτρονική έκδοση των παραβόλων των δήμων υποστηρίζεται από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Οικονομικών και τον κόμβο υπηρεσιών της ΚΕΔΕ, ο οποίος φιλοξενείται στο πλέον σύγχρονο υπολογιστικό κέντρο του Δημοσίου, το G-cloud της ΓΓΠΣ.

Τους τελευταίους μήνες εντάχθηκαν στο e-παράβολο τα παράβολα της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και μεγάλος αριθμός παραβόλων τού

υπουργείου Δικαιοσύνης για τα δικαστήρια της χώρας.

Παράλληλα, αναπτύσσονται νέες υπηρεσίες που θα προσφέρουν σύντομα τη δυνατότητα έκδοσης και πληρωμής παραβόλων μέσω των ΑΤΜ και των

συσκευών POS, χωρίς, δηλαδή, να απαιτείται μετάβαση και αναμονή των πολιτών στα ταμεία των τραπεζών. Η λειτουργία αυτών των νέων υπηρεσιών

υποστηρίζεται, επίσης, από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας του υπουργείου Οικονομικών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ των ΚΕΠ και των τραπεζών, έχουν συνολικά διατεθεί πάνω από 14 εκατομμύρια e-παράβολα από την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής. Μόνο το 2017 εκδόθηκαν 5 εκατομμύρια e-παράβολα και πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές ύψους 280 εκατ. ευρώ (αύξηση 47% από το 2016).

insider.gr

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας | Δημήτρης Πτωχός: «Τιμή στους ανθρώπους που προστατεύουν τους ελληνικούς ουρανούς»

Με εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα τιμάται σήμερα, Κυριακή 8 Νοεμβρίου, ο Προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελος Μιχαήλ. Μια ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό, αφιερωμένη στους ανθρώπους που υπηρετούν την πατρίδα, διασφαλίζοντας καθημερινά την προστασία των…

LIVE | ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΟΦΗ

Η αναμέτρηση Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ για την 6η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας Γυναικών θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2026, στις 13:30, με ελεύθερη είσοδο.

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

NEMEA ONE - Δεν είναι απλώς μια νέα ιστοσελίδα. Είναι ένα νέο ψηφιακό εργαλείο για τη Νεμέα. Ο Δήμος Νεμέας κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την εξωστρέφεια, την καλύτερη ενημέρωση και την ουσιαστικότερη σύνδεση του τόπου με τους δημότες, τους επισκέπτες και τις…

21 συλλήψεις σε αστυνομικές επιχειρήσεις σε τέσσερις νομούς της Πελοποννήσου

Αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία και Μεσσηνία οδήγησαν σε 21 συλλήψεις και την εξιχνίαση τριών κλοπών και απόπειρας, ενώ κατασχέθηκαν ναρκωτικά και όχημα.