Νέες παρεμβάσεις για το φυσικό απόθεμα στην περιοχή ΟΧΕ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την πρόσκληση χρηματοδότησης ύψους 240.000 ευρώ για το έργο «Προστασία και Ανάδειξη του Ρέματος των Μύλων στην ορεινή Ζάχολη», μέσω του προγράμματος «Πελοπόννησος» 2021-2027, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) των Δήμων Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Σικυωνίων και Νεμέας. Η παρέμβαση προβλέπει ανακατασκευή προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και μικρών στηθαίων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την πρόσκληση χρηματοδότησης ύψους 240.000 ευρώ για το έργο «Προστασία και Ανάδειξη του Ρέματος των Μύλων στην ορεινή Ζάχολη», μέσω του προγράμματος «Πελοπόννησος» 2021-2027, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) των Δήμων Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Σικυωνίων και Νεμέας.

Η παρέμβαση προβλέπει ανακατασκευή προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και μικρών στηθαίων, βελτίωση της προσβασιμότητας, δημιουργία νέων καθιστικών και ξύλινων κατασκευών, καθώς και αναβάθμιση του φωτισμού για μεγαλύτερη ασφάλεια και ανάδειξη του τοπίου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, σημείωσε: «Με παρεμβάσεις που σέβονται το φυσικό περιβάλλον, διατηρούμε και αναδεικνύουμε σημεία ενδιαφέροντος που αποτελούν κομμάτι της ταυτότητας και της ζωής των τοπικών κοινωνιών».

Η πρόσκληση ανοίγει τον δρόμο για τη χρηματοδότηση του έργου, με στόχο την προστασία και ανάδειξη ενός σημαντικού φυσικού χώρου αναψυχής για κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλό το ρέμα στη Ζαχολη, αλλά αφήσαμε τη θάλασσα να μας χαλάσει τις παραλίες και όχι μόνον.
    Θυμηθείτε η μάθετε ότι, κάτω από τη ΠΕΟ Αθηνών Πατρών, υπήρχαν μεγάλες παραλίες και σε πολλά σημεία σπίτια.
    Τώρα η θάλασσα ανοίγει τρύπες στο δρόμο.
    Βέβαια αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί, εάν με ελάχιστα χρήματα και μια τσάπα έριχναν τις πέτρες μέσα στη θάλασσα στα 5-6 μέτρα, ώστε να “σπάζει” εκεί το κύμα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται παραλία και να μην ανοίγονται οι τρύπες στο δρόμο.
    Φαίνεται όμως ότι δεν συμφέρει έργο με ελάχιστα χρήματα, δεν θα περισσέψουν τότε, οπότε δεν το κάνουμε και ας πέσει ο δρόμος για να τον φτιάξουμε πληρώνοντας εκατομμύρια!!!
    Δείτε επέμβαση στη θάλασσα, στα χωριά από Κόρινθο προς εμάς, Βραχάτι κλ

  2. Ας υλοποιησουν το οραμα του Νικα,πρωην περιφεριαρχη, για μετατροπη της καταργημενης σιδηρ,/ κης γραμμης, σε περιβαλλοντικο παρκο εως το Δερβενι! Εργο ουσιας, αναβάθμισης ολου του τμηματος ,πολου έλξης κ βελτιωσης του επιπεδου ζωης ολων.
    Πολλα τσιμεντα πεφτουν κ διαρκως παραχωρείται χωρος στο αυτοκηνιτο, υποβαθμιζοντας διαρκως την ποιοτα ζωης, συλλεγοντας ομως ψηφους….Συνεχως το ιδιο εργο. Εργα βιτρινας κερδοφορα…..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης