Αυλαία για την 1η Διεθνής Φωτογραφική Συνάντηση Καλαμάτας στο Μέγαρο Χορού

Η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας – Φ.Ο.ΚΑΛ. παρουσιάζει το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 19:00, τη 1η Διεθνή Φωτογραφική Συνάντηση Καλαμάτας στο Μέγαρο Χορού. Μια διοργάνωση με επίκεντρο την τέχνη της φωτογραφίας, την καλλιτεχνική έκφραση και τη διεθνή δημιουργική ανταλλαγή, που θα διαρκέσει έως τις 28 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο. Η Διεθνής Φωτογραφική Συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας – Φ.Ο.ΚΑΛ. παρουσιάζει το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2025 και ώρα 19:00, τη 1η Διεθνή Φωτογραφική Συνάντηση Καλαμάτας στο Μέγαρο Χορού. Μια διοργάνωση με επίκεντρο την τέχνη της φωτογραφίας, την καλλιτεχνική έκφραση και τη διεθνή δημιουργική ανταλλαγή, που θα διαρκέσει έως τις 28 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο.

Η Διεθνής Φωτογραφική Συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Καλαμάτας και είναι συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση φέρει την υπογραφή του διεθνώς αναγνωρισμένου διευθυντή φωτογραφίας Γιώργου Αρβανίτη, ενώ επίσημος προσκεκλημένος της διοργάνωσης είναι ο Jean-Marc Barr, ηθοποιός, σκηνοθέτης και φωτογράφος.

550719118 1669557700667509 8740756314655688491 n

Σήμερα, Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025 στο Δημαρχείο Καλαμάτας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, κάλεσμα προς το κοινό να επισκεφτεί και να θαυμάσει από κοντά έργα και ένα πλούσιο και πολυφωνικό καλλιτεχνικό περιεχόμενο 17 δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μαζί με φωτογραφικές ομάδες και λέσχες από όλη τη χώρα, απηύθυναν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος της ΦΟΚΑΛ Νίκος Ηλιόπουλος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Διεθνούς Συνάντησης, Γιώργος Αρβανίτης.

1 diethnis fotografiki sinadisi kalamatas 1 768x448 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου, 7 μ.μ.: Τελετή έναρξης.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, 11 π.μ.: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης: «Σύγχρονη φωτογραφία και οι προκλήσεις της Τέχνης και της Τεχνολογίας» με τη συμμετοχή των Γιώργου Αρβανίτη, Jean-Marc Barr, Λουκά Βασιλικού, Βασίλη Μακρή και Μάριου Λόλιου.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, 7 μ.μ.: Ομιλία από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιώργο Αρβανίτη. Ομιλία του επίσημου καλεσμένου Jean-Marc Barr.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, 7 μ.μ.: Διάλεξη του Βασίλη Μακρή, «Φωτογραφία σκηνής – Τιμώντας τον Γιώργο Αρβανίτη».

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου, 7 μ.μ.: Προβολή ταινίας: «Το Αλάτι της Γης» σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, 7 μ.μ.: Διάλεξη του Γιάννη Λάριου, «Τοπίο – Τι δεν μπορεί να δει η μηχανή».

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, 7 μ.μ.: Διάλεξη του Νίκου Τσιόπελα, μέλους της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, με τίτλο «Σπιζαετός, ο εμβληματικός αετός της Μεσογείου»

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, 7 μ.μ.: Εργαστήριο με τον Γιώργο Τζώρτζη με θέμα «Εφαρμογές Lightroom και Τεχνητής Νοημοσύνης».

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, 11 π.μ.: Εργαστήριο με τον Βασίλη Μακρή με θέμα «Εισαγωγή στην αρχιτεκτονική φωτογραφία».

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, 7μ.μ.: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης: «Η σχέση της φωτογραφίας με τη λογοτεχνία, τη ζωγραφική και τον κινηματογράφο» με ομιλητές τον Χρήστο Πανόπουλο, τον Χρήστο Κυβέλο και τον Βασίλη Παπαευσταθίου.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, 7 μ.μ.: Τελετή απονομής βραβείων, φωτογραφικού διαγωνισμού για μαθητές Λυκείων Μεσσηνίας, “Φως και σκιές”. Μουσική συναυλία με την μαθητική μπάντα «Surf in black».

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»