Αποκατάσταση ΧΑΔΑ σε Τρίπολη και Ανατολική Μάνη – Εγκρίθηκε έργο 3,24 εκατ. ευρώ από την Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου

Η αποκατάσταση δύο σημαντικών χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στην Πελοπόννησο προχωρά δυναμικά, μετά την έγκριση –στην Περιφερειακή Επιτροπή της Τρίτης 12 Αυγούστου 2025– του τευχών δημοπράτησης για το έργο με τίτλο: «Έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στις θέσεις “Πλάτωμα” Δήμου Τρίπολης και “Σπαρτέα” Δήμου Ανατολικής Μάνης», συνολικού προϋπολογισμού 3.242.000,00 €. Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αποκατάσταση δύο σημαντικών χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στην Πελοπόννησο προχωρά δυναμικά, μετά την έγκριση –στην Περιφερειακή Επιτροπή της Τρίτης 12 Αυγούστου 2025– του τευχών δημοπράτησης για το έργο με τίτλο: «Έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στις θέσεις “Πλάτωμα” Δήμου Τρίπολης και “Σπαρτέα” Δήμου Ανατολικής Μάνης», συνολικού προϋπολογισμού 3.242.000,00 €.

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε έκταση 35.000 τ.μ. στο “Πλάτωμα” του Δήμου Τρίπολης και 8.200 τ.μ. στη “Σπαρτέα” του Δήμου Ανατολικής Μάνης, με στόχο την πλήρη περιβαλλοντική αποκατάσταση και την εξάλειψη εστιών ρύπανσης.

Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην πλήρη συμμόρφωση της Περιφέρειας με τις εθνικές και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για την οριστική παύση λειτουργίας των ΧΑΔΑ.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, δήλωσε: «Η έγκριση αυτού του έργου σηματοδοτεί ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα προς την οριστική εξάλειψη των ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο, προστατεύοντας το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, σημείωσε: «Η σημερινή εξέλιξη, σε συνδυασμό με το έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων και την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 65 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποδεικνύει ότι με συνέπεια και σχέδιο κλείνουμε οριστικά εκκρεμότητες του παρελθόντος και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα καθαρότερο και βιώσιμο αύριο».

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυρκαγιά σε Ι.Χ. στην οδό Μουτζουρόπουλου στην Τρίπολη

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης στην Τρίπολη, όταν...

Μήνυμα του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας για τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Μήνυμα του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας για τα αποτελέσματα εισαγωγής...

Στην Πάτρα η 3η συνεδρίαση του Εθνικού Διαλόγου για τη νέα ΚΑΠ – Ν. Φαρμάκης: «Δεν κρίνει μόνο το μέλλον του αγροτικού κόσμου, αλλά...

Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026, η 3η συνεδρίαση του Εθνικού Διαλόγου για τη νέα ΚΑΠ, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με τη συμμετοχή των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, καθώς και πλήθους εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα και της ακαδημαϊκής κοινότητας

Μήνυμα του Δημάρχου Σπάρτης με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων των σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Μήνυμα του Δημάρχου Σπάρτης, Μιχάλη Βακαλόπουλου, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων των σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση: Θέλω να εκφράσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση . Η επιτυχία το