Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Πολιούχου Αγίας Κυριακής στη Δημητσάνα – Δημήτρης Πτωχός: «Τιμούμε την πίστη, την παράδοση και τις ρίζες που κρατούν τον τόπο μας ζωντανό»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με θρησκευτική κατάνυξη, υπερηφάνεια και τιμή στην τοπική προσφορά, πραγματοποιήθηκαν στη Δημητσάνα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Πολιούχο, Αγία Μεγαλομάρτυρα Κυριακή, την Κυριακή 6 και τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2025.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις, τιμώντας τόσο τη θρησκευτική όσο και την ιστορική και κοινωνική διάσταση της ημέρας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με τον Όρθρο και την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχαν Ιεράρχες και πλήθος πιστών, τιμώντας τη μνήμη της Πολιούχου Αγίας Κυριακής, που αποτελεί πνευματικό στήριγμα και σημείο αναφοράς για τη Δημητσάνα και τη Γορτυνία.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Εθνομάρτυρα και Κύπριου Μητροπολίτη Δημητσάνης Φιλοθέου Χατζή (1795-1821), ενός εκ των σημαντικών μορφών του Αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία. Η τελετή περιλάμβανε κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για την πενηνταετή, αδιάλειπτη προσφορά της Παγγορτυνιακής Ένωσης, που αποτελεί σύμβολο ενότητας, συνέχειας και αγάπης για τη γενέτειρα. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στον ιδρυτή και μαχητικό εκδότη της ιστορικής εφημερίδας «Γορτυνία», Κωνσταντίνο Καλύβα, για τη συμβολή του στην προβολή, υπεράσπιση και ανάδειξη της Γορτυνίας.

Σε δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, υπογράμμισε:

«Η Δημητσάνα είναι ένας τόπος που κουβαλά βαθιά μέσα του τη μνήμη, την ιστορία και τις αξίες της Πελοποννήσου. Σήμερα τιμήσαμε την παράδοση, την πίστη και τους ανθρώπους που κρατούν τον τόπο μας ζωντανό. Συγχαρητήρια στην Παγγορτυνιακή Ένωση για την προσφορά της και σε όλους όσους αγωνίζονται καθημερινά για τη Γορτυνία και την Πελοπόννησο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τρίτη 8 Ιουλίου 2025

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη 8 Ιουλίου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή 13 κατηγορουμένων ζητά η Eυρωπαία εισαγγελέας

Την ενοχή 13 κατηγορούμενων για υπόθεση παράνομων επιδοτήσεων από...

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στον Πύργο Ηλείας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στον Πύργο Ηλείας. Σύμφωνα...

Μαρινάκης: Στόχος να είναι 24ωρο το Μετρό κάθε Σάββατο από τον Σεπτέμβριο

Συνολικά 50.000 πολίτες χρησιμοποίησαν τα μέσα μεταφοράς που κινήθηκαν...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ