Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Γορτυνίας 2015 – Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) με την συνεργασία πολιτιστικών συλλόγων, τοπικών φορέων και εθελοντών θα διοργανώσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις τον μήνα Αύγουστο 2015 για τους δημότες αλλά και για τους επισκέπτες της Γορτυνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) με την συνεργασία πολιτιστικών συλλόγων, τοπικών φορέων και εθελοντών θα διοργανώσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις τον μήνα Αύγουστο 2015 για τους δημότες αλλά και για τους επισκέπτες της Γορτυνίας.

gortynia2015b

Η Γορτυνία είναι ελκυστική και το καλοκαίρι με σημαντικά αξιοθέατα, πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, μεγάλο δίκτυο μονοπατιών πεζοπορίας, τόπους προσκυνήματος και περιήγησης, εναλλακτικές δραστηριότητες και δροσερές βραδιές με ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που ψυχαγωγούν και βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής και της δύσκολης καθημερινότητας που διανύουμε.
Από τον Μάιο και ύστερα πραγματοποιήθηκαν τα «Θεοδωράκεια», οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του πιστοποιημένου ευρωπαϊκού μονοπατιού «Menalon Trail», η Επέτειος της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Στεμνίτσα, η 14η Ανάβαση Δημητσάνας- Ζυγοβιστίου, ο 42ος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής στα Λαγκάδια, κ.ά με μεγάλη επιτυχία.
Το πρόγραμμα των επόμενων εκδηλώσεων που εντάσσονται στο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Γορτυνίας 2015» έχει ως εξής:

7-9/8/2015- Φεστιβάλ μελιού στην Βυτίνα με την συνεργασία του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Βυτίνας και του Συλλόγου Εμποροεπαγγελματιών Βυτίνας. Έκθεση μελιού και παραγώγων του, παρουσίαση παραγωγικής διαδικασίας, επίδειξη γαστρονομίας, προσφορά εδεσμάτων και γλυκισμάτων, ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις κ.ά.
8/8/2015 – Θεατρική παράσταση: «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» στο Δημοτικό Θέατρο της Δημητσάνας από την Θεατρική Ομάδα «ΙΔΕΑ»
8/8/2015-Φεστιβάλ «ΜΑΝΑ ΓΗ» στο ξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα του χωριού Παλούμπα Γορτυνίας. Συνδιοργάνωση με τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Όμιλο «Η ΓΚΟΥΡΑ» με έκθεση λαογραφίας, δρώμενα και τραγούδια ερασιτεχνικής ομάδας και μουσική συναυλία με το συγκρότημα του Παναγιώτη Λάλεζα.

8/8/2015- «ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ 2015» με παρουσιάσεις λαογραφίας, ιστορικές ομιλίες και μουσική συναυλία της Αμαλίας Τάτση – οργάνωση ο Σύλλογος Φίλων της Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής «Άνθη της Πέτρας»

9/8/2015- Γιορτή σαρδέλας και διαγωνισμός μουστακιού στο Βελημάχι- οργάνωση ο Σύλλογος Βελημαχιτών
7/8/-22/8/2015, ώρα έναρξης 9.00 μ.μ. Παραστάσεις Καραγκιόζη με το Θέατρο Σκιών του Πάνου Χατζηαναγνώστου στα χωριά: 7/8 Περδικονέρι, 8/8 Βούτσι, 9/8 Καμενίτσα, 10/8 Νυμφασία, 11/8 Σπάθαρη, 12/8 Κοντοβάζαινα, 13/8 Τρόπαια, 16/8 Χρυσοχώρι,
17/8 Λουτρά Ηραίας, 18/8 Μυγδαλιά, 19/8 Λαγκάδια, 20/8 Δημητσάνα, 21/8 Κοκκινοράχη, 22/8 Ψάρι Τρικολώνων

13/8/2015 – Θεατρική παράσταση: «Η Φόνισσα» του Αλ. Παπαδιαμάντη από το θέατρο «ΑΙΧΜΗ» στην Στεμνίτσα

13/8/2015 7.30 μ.μ. Λαϊκός αγώνας δρόμου 3χλμ Καπελίτσα-Τριποταμιά-οργάνωση ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Κόροιβος» Τριποταμιάς-Καπελίτσας

13-17/8/2015 «Φεστιβάλ Άκοβας» στο Βυζίκι, αφιερωμένο στην ειρήνη με μουσική, ομιλίες, εκθέσεις, ζωγραφική κ.λ.π. Οργάνωση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βυζικιωτών

14-16/8/2015- Πρωτάθλημα Μπάσκετ στην Κοντοβάζαινα. Παίζουν ομάδες μπάσκετ από τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κοντοβάζαινας με τον τελικό στις 16/8/2015

16/8/2015-11.00 π.μ. Αναπαράσταση παραδοσιακού αλωνίσματος στο Βαλτεσινίκο με δρώμενα, ήθη και έθιμα, τραγούδια και παραδοσιακό φαγητό.

16/8/2015 7.00μ.μ. Επετειακή εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στα χωριό Δόξα σε συνεργασία με το Σύλλογο Δοξιωτών.

16/8/2015 Ημέρα αφιερωμένη στο Αρχοντικό Αντωνόπουλου στην Δημητσάνα που θα είναι ανοικτό για το κοινό από αρμοδίους του ΥΠΠΘ. Μουσική βραδιά στον προαύλιο χώρο Αγίου Χαράλαμπου Δημητσάνας αφιερωμένη στο ίδιο θέμα-οργάνωση Πολιτιστικός Αγροτουριστικός Σύλλογος Γυναικών Δημητσάνας.

22/8/2015 «Η γιορτή των γερόντων» στο Λευκοχώρι. Μια γιορτή προς τιμήν των γερόντων που διοργανώνει ο Σύλλογος Λευκοχωριτών από το 1967.

23/8/2015 9.30 π.μ. Επετειακή εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στα χωριό Χώρα σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο Χώρας.

28/8/2015 3ο Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα- Μουσική συναυλία του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Φωτεινής Δάρα, σε φεγγαρόλουστη αυγουστιάτικη ατμόσφαιρα.

«Απλές καλλιτεχνικές δημιουργίες-2015» Καλλιτεχνικά εργαστήρια χαλκογραφίας, ζωγραφικής, κατασκευών κ.λ.π. για 4η χρονιά με την εθελοντική προσφορά της Ελένης Σχίζα, καθηγήτρια της ΕΠΑΣ Στεμνίτσας και υλικά κατασκευών από τον δήμο σε διάφορα χωριά της Γορτυνίας. Μαγούλιανα 11-12/8, Πυρή 13/8, Μελισσόπετρα 14/8, Λυκούρεση 16/8, Βαλτεσινίκο 21/8, κ.ά

Εκδήλωση αφιερωμένη στην τοπική παραδοσιακή μαγειρική και λαογραφία. Η εκδήλωση θα γίνει τμηματικά σε διάφορα χωριά της Γορτυνίας με καταγραφή των γεύσεων και των τραγουδιών της τοπικής παράδοσης. Σέρβου 18/8, Λουτρά 19/8

Επίσης σε πολλά χωριά θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και παραδοσιακά πανηγύρια με πρωτοβουλία των πολιτιστικών συλλόγων.

Περισσότερες πληροφορίες:
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας(ΔΗΚΕΓ)
τηλ. 2797022700

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Τζιούμης: Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη στήριξη της νέας γενιάς, προσφέροντάς της βήμα έκφρασης

Αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως και το προηγούμενο, η καρδιά της νεανικής δημιουργίας χτυπά για ακόμα μία φορά στην Τρίπολη.Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια, ο Δήμος Τρίπολης αγκαλιάζει το 5ο Πανελλήνιο Νεανικό Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου, έναν θεσμό που πλέον έχει ριζώσει βαθιά στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας.Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας

Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του Πάρνωνα απορρίπτει την προσπάθεια παρουσίασης των επιχειρηματικών συμφερόντων των ΑΠΕ ως δήθεν φιλολαϊκής και κοινωνικά ωφέλιμης λύσης

Η Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του Πάρνωνα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου απέναντι στην προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων των εταιριών (ΑΠΕ) μέσω εργαστηρίων που εμφυσούν την ψευδαίσθηση κοινωνικής ωφέλειας. Οι τοπικές κοινωνίες, ανήσυχες για την προστασία του φυσικού πλούτου τους, απαιτούν αγώνα ενάντια στην πολιτική της «πράσινης ανάπτυξης» που προάγει τις κερδοσκοπικές επενδύσεις και αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες τους.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας στην Π.Ε. Κορινθίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του έργου «Συντήρηση – Αποκατάσταση Αντιπλημμυρικών Τεχνικών Έργων και Καθαρισμοί Κοίτης Ρεμάτων σε περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας», συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας και τη βελτίωση της ασφάλειας σε περιοχές της Κορινθίας. Οι παρεμβάσεις υλοποιούνται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Κορινθίας, σε συνεργασία με

ΔΗΜΟΦΙΛΗ