ΕΦΚΑ: Έρχονται εμβόλιμες πληρωμές συντάξεων

Στα επίπεδα του 1,14 δισ. ευρώ βρίσκονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ταμείων, που «μεταφράζονται» σε εκκρεμείς απονομές κύριων συντάξεων και εφάπαξ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα επίπεδα του 1,14 δισ. ευρώ βρίσκονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ταμείων, που «μεταφράζονται» σε εκκρεμείς απονομές κύριων συντάξεων και εφάπαξ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η δαπάνη για την αποπληρωμή των περίπου 52.000 εκκρεμών εφάπαξ φτάνει τα 700 εκατ. ευρώ, ενώ για να καταβληθούν οι περίπου 110.000 κύριες συντάξεις απαιτούνται τουλάχιστον άλλα 440 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση του ΕΦΚΑ πιέζει διακριτικά τους εργαζόμενους, ώστε να αποδεχτούν να εργαστούν όλα τα υπόλοιπα σαββατοκύριακα μέχρι της 17 Δεκεμβρίου, δηλαδή μέχρι να ξεκινήσουν οι διακοπές των Χριστουγέννων. Για το λόγο αυτό προγραμματίζει εμβόλιμη πληρωμή εκκρεμών συντάξεων στις 28 Νοεμβρίου, αλλά και εντός Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που εμπεριέχονται στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού, μέχρι το Σεπτέμβριο της τρέχουσας χρονιάς, είχαν εξοφληθεί μόλις 323 εκατ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η διοίκηση του ΕΦΚΑ επιθυμεί να αυξήσει σημαντικά τη διαδικασία απονομής συντάξεων και για το λόγο αυτό προγραμματίζει τις παραπάνω εμβόλιμες πληρωμές.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί προς τους Θεσμούς να έχει εκκαθαρίσει το σύνολο των εκκρεμών αιτήσεων συντάξεων και εφάπαξ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018

Επιτάχυνση στη διαδικασία απονομής συντάξεων αναμένεται να δώσει η διάταξη για τις συντάξεις χηρείας. Η θεσμοθέτηση κατώτατου ορίου, 360 ευρώ το μήνα για 15 έτη ασφάλισης και 384 για 20 έτη, βοήθησε ώστε να ξεπαγώσουν χιλιάδες τέτοιες συντάξεις κάτι που θα βοηθήσει στη συνολική μείωσή τους.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου