Στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης για τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυθημερόν στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, για να συμμετάσχει στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής «Κοινωνική Πολιτική, Εκπαίδευση, Απασχόληση, Έρευνα και Πολιτισμός» (SSEDEC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ).

Η Επιτροπή SEDEC συντονίζει το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών για τομείς όπως οι πολιτικές απασχόλησης, η κοινωνική πολιτική και κοινωνική προστασία, η ισότητα ευκαιριών, η εκπαίδευση και κατάρτιση, η καινοτομία, έρευνα και τεχνολογία, η κοινωνία των πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των διευρωπαϊκών δικτύων ΤΠΕ, η νεολαία και αθλητισμός, ο πολιτισμός και πολιτισμική πολυμορφία, κλπ.
Στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης ξεχωρίζει η συζήτηση σχετικά με τις επιπτώσεις της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις τοπικές και περιφερειακές αρχές.
«Είναι σημαντικό να γίνει απολογισμός των πλέον πρόσφατων εξελίξεων και να συζητήσουμε τι συνεπάγεται η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την άποψη των περιφερειακών και τοπικών αρχών (ΤΠΑ), τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και της ΕΕ, ιδίως σε τομείς όπως η Πολιτική απασχόλησης και η κοινωνική πολιτική, η Ελεύθερη κυκλοφορία πολιτών και εργαζομένων, η Εκπαίδευση, νεολαία και αθλητισμός, η Έρευνα και καινοτομία» αναφέρει σχετικά ο κ. Κατσιφάρας.
Σημαντικό σημείο στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης είναι και η συζήτηση σχετικά με την έκθεση της ARLEM (Ευρωμεσογειακή Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση) για τη χειραφέτηση των γυναικών στην περιοχή της Μεσογείου.
«Για εμάς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το σημείο αυτό, αφού δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα που συνδέονται με τον ρόλο των γυναικών στην κοινωνία, και ιδιως στο χώρο της Μεσογείου. Εξάλλου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι μέλος της ARLEM και έχει την Προεδρία της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR» τονίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.
Άλλα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί η Επιτροπή SEDEC κατά τη σημερινή συνεδρίασή της είναι:
η γνωμοδότηση της ΕτΠ «Ενδιάμεση επανεξέταση της εφαρμογής της στρατηγικής για την ψηφιακή ενιαία αγορά – Μια συνδεδεμένη ψηφιακή αγορά για όλους»,
η γνωμοδότηση της ΕτΠ «Ενίσχυση της καινοτομίας στις περιφέρειες της Ευρώπης: στρατηγικές για μια ανθεκτική, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη»,
η γνωμοδότηση της ΕτΠ «Η Ευρώπη σε κίνηση: εργασιακές πτυχές των οδικών μεταφορών», καθώς και
η παρουσίαση του των εργασιών του Διαύλου του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ)

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Μουσείο Μπενάκη η υφαντική του Γερακίου | Δημήτρης Πτωχός: Η παράδοση γίνεται δύναμη προοπτικής

Στην έκθεση υφαντικής τέχνης του Γερακίου, που φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανάδειξης της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Λακωνίας, Αθανάσιος Δαβάκης, καθώς και η Βουλευτής Λακωνίας, Νάγια Γρηγοράκου.

Έγκριση αναδόχων για επτά έργα οδικής ασφάλειας και αντιπλημμυρικής προστασίας, 3,2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Επτά παρεμβάσεις ουσίας για την οδική ασφάλεια, την αντιπλημμυρική προστασία και τη λειτουργικότητα του δικτύου, συνολικού προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ, δρομολογεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενισχύοντας στην πράξη την καθημερινότητα των πολιτών και την ασφάλεια των μετακινήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφερειακή Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση αναδόχων για μια σειρά σημαντικών έργων που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου το Tyros Run.26 George Marneris στις 9 & 10 Μαΐου

Ο Τυρός Αρκαδίας ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το διήμερο Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαΐου 2026 ένα ξεχωριστό φεστιβάλ αθλητισμού, πολιτισμού και εμπειριών, με τη διοργάνωση “Tyros Run.26 – George Marneris”. Η διοργάνωση, που πραγματοποιείται από την ΚοινΣΕπ «Α ΧΩΡΑ ΝΑΜΟΥ» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και τοπικών φορέων και συλλόγων

Η Αργολίδα φιλοξενεί το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με ισχυρό μήνυμα στήριξης της νέας γενιάς και της καλλιτεχνικής έκφρασης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Απριλίου 2026, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, η κοινή συνέντευξη Τύπου για το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Αργολίδα από τις 23 έως και τις 26 Απριλίου. Το Φεστιβάλ αποτελεί πλέον έναν καθιερωμένο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ