Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τρόφιμο με σαλμονέλα από την αγορά

Την ύπαρξη μη ασφαλούς τροφίμου στο οποίο ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο σαλμονέλα (Salmonella spp) διαπίστωσε, στο πλαίσιο ελέγχων, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την ύπαρξη μη ασφαλούς τροφίμου στο οποίο ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο σαλμονέλα (Salmonella spp) διαπίστωσε, στο πλαίσιο ελέγχων, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στo πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων – Έλεγχος για Salmonella spp. και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων του Ε.Φ.Ε.Τ., διαπίστωσε την ύπαρξη μη ασφαλούς τροφίμου στο οποίο ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «Ύψηστον μπιφτέκι κοτόπουλο», συσκευασμένο, με ημερομηνία παραγωγής : 03.10.2017, αριθμό παρτίδας : 27517 και ημερομηνία λήξης : 03.10.2018. Η εταιρεία παραγωγής είναι η«MEATKA Α.Ε.», Σπάτα, Αττικής.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της εν λόγω παρτίδας από την εσωτερική αγορά, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Ορκίστηκε η νέα υπάλληλος Χριστίνα Αναγνωστάκου

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας η ορκωμοσία της κας Χριστίνας Αναγνωστάκου, ενώπιον του Δημάρχου Γεωργίου Καμπύλη.