Υγιής Γήρανση: Διαδικτυακή Σύσκεψη και Έναρξη Στοχευμένων Παρεμβάσεων στην Ηλεία

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Άννας Μαστοράκου, πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025, διαδικτυακή σύσκεψη με θέμα την Υγιή Γήρανση, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναδείχθηκαν οι βασικές προτεραιότητες και προκλήσεις για την ενίσχυση της υγείας και της […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Άννας Μαστοράκου, πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025, διαδικτυακή σύσκεψη με θέμα την Υγιή Γήρανση, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναδείχθηκαν οι βασικές προτεραιότητες και προκλήσεις για την ενίσχυση της υγείας και της ποιότητας ζωής των ατόμων τρίτης ηλικίας. Παρουσιάστηκαν επίσης οι κύριοι στρατηγικοί άξονες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι αποτυπώνουν ένα συνεκτικό και μακροπρόθεσμο σχέδιο δράσης που εστιάζει:

  • Στην πρόληψη και προαγωγή υγιεινού τρόπου ζωής
  • Στην ενδυνάμωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
  • Στην κοινωνική συμμετοχή και πρόληψη της απομόνωσης
  • Στην αξιοποίηση της ψηφιακής υγείας
  • Στη δημιουργία ασφαλούς, προσβάσιμου και υποστηρικτικού περιβάλλοντος

Στη διαδικτυακή σύσκεψη συμμετείχαν, εκ μέρους της 6ης ΥΠΕ, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής, Ηλίας Θεοδωρόπουλος και Βασίλειος Στασινόπουλος. Εκ μέρους της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Ορθοπεδικός Χειρουργός και Ομότιμος Καθηγητής, Hλίας Παναγιωτόπουλος, η Καθηγήτρια και Διευθύντρια στο Εργαστήριο Υγιεινής,  Ελένη Γελαστοπούλου, ο Επίκουρος Καθηγητής Νευρολογίας, Ιωάννης Ελλούλ, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νευροακτινολογίας, Πέτρος Ζαμπάκης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Κλινικής Ψυχιατρικής, Παναγιώτης Αλεξόπουλος  και η Διευθύντρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Π.Γ.Ν.Π., Ελένη Παυλίδου. Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν ακόμα, η  Υγιεινολόγος -Λογοθεραπευτρια, Προϊσταμένη του Τμήματος  Κοινωνικής Καινοτομίας και Δικτύωσης, Μαίρη Ξένου, ο τεχνικός υπεύθυνος της Π.Δ.Ε. στο Δίκτυο Υγιών Περιφερειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Παναγιώτης Αναστασόπουλος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας, Ευάγγελος Παπαδόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (ΠΓΝΠ), ανακοινώνουν την έναρξη σημαντικών παρεμβάσεων σε απομακρυσμένες περιοχές της Ηλείας, με στόχο την ουσιαστική υποστήριξη των ατόμων άνω των 60 ετών. Ειδικότερα, μέσα από στοχευμένες επιτόπιες επισκέψεις, μια διεπιστημονική ομάδα ειδικών θα αξιολογήσει την ψυχική και νοητική κατάσταση των ηλικιωμένων, θα εντοπίσει πιθανά προβλήματα ευαλωτότητας, θα ελέγξει τη φαρμακευτική αγωγή τους και θα καταγράψει τις ανάγκες που προκύπτουν, ώστε να προσφέρει εξατομικευμένη φροντίδα και υποστήριξη.

Οι επισκέψεις της ομάδας θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025: Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας
  • Πέμπτη 03 Ιουλίου 2025: Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κρεστένων
  • Πέμπτη 24 Ιουλίου 2025: Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει με συνέπεια και σχέδιο να προάγει την Υγιή Γήρανση, με στόχο μια ενεργή, υγιή και αξιοπρεπή ζωή για τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος