Εποικοδομητική συνάντηση Δημάρχου Γορτυνίας Ευστάθιου Κούλη με τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών , Θεόδωρο Λιβάνιο στο γραφείο του στο Υπουργείο Εσωτερικών, την Δευτέρα 28 Απριλίου.  Ο κος Κούλης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Υπουργό, ο οποίος έχει και εγγράφως λάβει γνώση από την πρώτη μέρα των κατολισθητικών φαινομένων, για τα προβλήματα και την δυσχερή κατάσταση στην […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών , Θεόδωρο Λιβάνιο στο γραφείο του στο Υπουργείο Εσωτερικών, την Δευτέρα 28 Απριλίου. 

Ο κος Κούλης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Υπουργό, ο οποίος έχει και εγγράφως λάβει γνώση από την πρώτη μέρα των κατολισθητικών φαινομένων, για τα προβλήματα και την δυσχερή κατάσταση στην οποία παραμένει η Γορτυνία μετά τις βραχοπτώσεις και τον αποκλεισμό της Εθνικής οδού, ζητώντας του την ουσιαστική παρέμβαση του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για την άμεση επίλυση του χρόνιου προβλήματος.

Ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη χρηματοδότησης έργων υποδομής και επιτάχυνσης των διαδικασιών που αφορούν την κατάσταση κήρυξης έκτακτης ανάγκης από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην οποία παραμένει ο Δήμος Γορτυνίας. 

Ο υπουργός εξέφρασε τη στήριξή του και δεσμεύτηκε να συμβάλει στην προώθηση λύσεων που θα ανταποκριθούν στην άμεση ανάγκη του Δήμου.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στα γενικότερα προβλήματα και τα ζητήματα που αφορούν τη Γορτυνία.
Παρουσίασε αναλυτικά τις προτεραιότητες του Δήμου, δίνοντας έμφαση σε θέματα αντιπυρικής θωράκισης, αποκατάστασης ζημιών, στα χρηματοδοτικά εργαλεία που χρειάζονται καθώς και στην ανάγκη ενίσχυσης των πόρων για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων.

Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συζήτησης, επιβεβαιώθηκαν τα μεγάλα περιθώρια συνεννόησης ανάμεσα στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τόσο ο Υπουργός Εσωτερικών όσο και ο Δήμαρχος δεσμεύθηκαν ότι θα ακολουθήσει σύντομα και δεύτερη συνάντηση προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα επίλυσης χρόνιων προβλημάτων που αφορούν την Γορτυνία.

 «Ως Δημοτική Αρχή παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη διεκδίκηση λύσεων μέσα από τη συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση, με στόχο πάντα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας.» δήλωσε ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης.

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Ορκίστηκε η νέα υπάλληλος Χριστίνα Αναγνωστάκου

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας η ορκωμοσία της κας Χριστίνας Αναγνωστάκου, ενώπιον του Δημάρχου Γεωργίου Καμπύλη.

Συμμετοχη ΑΡΚΟΑΜ στην καλοκαιρινή ημερίδα του ΚΑΟΜ

Ο ΑΡΚΟΑΜ έδωσε δυναμικό «παρών» στην καλοκαιρινή ημερίδα του...