Εμμανουήλ Δολιανίτης: «Ας βιώσουμε όλοι μαζί, τις Άγιες τούτες ημέρες με κατάνυξη, μετάνοια και ενότητα»

Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Εμμανουήλ Δολιανίτης, ενημερώνει τους πολίτες για τις εκδηλώσεις του Πάσχα στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας. Αγαπητοί συμπολίτες, Ως Δήμαρχος και εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, θα ήθελα να παραθέσω τη σαφή και υπεύθυνη θέση μας σχετικά με την τροποποίηση που πραγματοποιήθηκε στο φετινό εορταστικό πρόγραμμα του Πάσχα. Πριν […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Εμμανουήλ Δολιανίτης, ενημερώνει τους πολίτες για τις εκδηλώσεις του Πάσχα στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ως Δήμαρχος και εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, θα ήθελα να παραθέσω τη σαφή και υπεύθυνη θέση μας σχετικά με την τροποποίηση που πραγματοποιήθηκε στο φετινό εορταστικό πρόγραμμα του Πάσχα.

Πριν προχωρήσω, αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω ότι ο θεσμικός μας ρόλος δεν μας επιτρέπει —και δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει— την ανάπτυξη διαλόγου με τους πολίτες μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. 

Η στάση μας αυτή δεν πηγάζει από αδιαφορία, αλλά από σεβασμό στη σοβαρότητα της θεσμικής μας θέσης και στον πολίτη. Άλλωστε, στους δεκαπέντε μήνες της θητείας μας, έχουμε με συνέπεια τηρήσει την υπόσχεσή μας για “ανοιχτές πόρτες” – τόσο του Δημάρχου όσο και όλων των Αντιδημάρχων. 

Οφείλω επίσης να τονίσω ότι πιέσεις που ασκούνται μέσω τοπικών μέσων με “βαρύγδουπους” τίτλους και μεθόδους που ξεπερνούν τα όρια της δεοντολογίας, όπως και παρεμβάσεις από μικρές ομάδες με προφανή πολιτικά ή οικονομικά κίνητρα, δεν μας επηρεάζουν. Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά και σοβαρά ζητήματα να διαχειριστούμε, για το καλό όλων των δημοτών μας.

Κατανοώ απόλυτα την αγάπη και την ανησυχία πολλών για τη διατήρηση των εθίμων μας. Είναι σεβαστά και βαθιά ριζωμένα στην παράδοσή μας, ακόμα κι αν, μερικές φορές, η έκφραση αυτής της αγωνίας δεν γίνεται με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο.

Με αφορμή το θέμα αυτό, θα ήθελα να μοιραστώ την προσωπική μου εμπειρία από τον τρόπο διεξαγωγής της γιορτής το πρωινό της Κυριακής του Πάσχα τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς, η εκδήλωση είχε καταλήξει να γίνεται χωρίς το παραδοσιακό σούβλισμα αρνιών, με μια μορφή “catering” που ουσιαστικά προσέφερε ένα απλό κέρασμα —το οποίο, μάλιστα, πολλοί δεν αποδέχονταν, καθώς ο κόσμος δεν προσήλθε για το φαγητό, αλλά για το βίωμα της γιορτής.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, και κρίνοντας ότι η Γιορτή της Αγάπης, με την παραδοσιακή μουσική, την ανάγνωση του Ευαγγελίου στην Τσακώνικη Γλώσσα, τους δημοτικούς χορούς από το Χορευτικό του Δήμου μας και φυσικά το μοναδικό έθιμο των αεροστάτων, αποτελεί την καταλληλότερη στιγμή και τοποθεσία για να υποδεχτούμε ντόπιους και επισκέπτες. Γι’ αυτό φέτος επιλέξαμε να προσφέρουμε ένα αυθεντικό Τσακώνικο κέρασμα στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης.

Ας βιώσουμε όλοι μαζί, τις Άγιες τούτες ημέρες με κατάνυξη, μετάνοια και ενότητα — όπως αρμόζει στις αξίες, τα ήθη και τα έθιμά μας.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!


Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας

Δολιανίτης Εμμανουήλ

 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Ορκίστηκε η νέα υπάλληλος Χριστίνα Αναγνωστάκου

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας η ορκωμοσία της κας Χριστίνας Αναγνωστάκου, ενώπιον του Δημάρχου Γεωργίου Καμπύλη.

Συμμετοχη ΑΡΚΟΑΜ στην καλοκαιρινή ημερίδα του ΚΑΟΜ

Ο ΑΡΚΟΑΜ έδωσε δυναμικό «παρών» στην καλοκαιρινή ημερίδα του...