Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η συνταγή της ημέρας | Ζυμαρικά alfredo με γαλοπούλα (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φτιάξτε σε μόλις 10 λεπτά τα πιο εύκολα και νόστιμα ζυμαρικά alfredo με καπνιστή γαλοπούλα, τυρί κρέμα και παρμεζάνα! Θα χρειαστείτε μόνο ένα σκεύος και ελάχιστο χρόνο!

Συστατικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 250 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, σε φέτες
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1.600 γρ. νερό
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
Για το σερβίρισμα 
 
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ας μαγειρέψουμε…
 
  1. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ  σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
  2. Κόβουμε τη γαλοπούλα σε πολύ λεπτές λωρίδες.
  3. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και τη γαλοπούλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα ανακινώντας το τηγάνι για να ανακατέψουμε.
  4. Μεταφέρουμε τη γαλοπούλα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα λιγκουίνι, το νερό και αλάτι, και ανακατεύουμε.
  6. Βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  7. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα και μαγειρεύουμε για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. 
  9. Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι. 

Καλή απόλαυση!!

Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Μέχρι την Πέμπτη 19 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Μέχρι και την Πέμπτη 19 Ιουνίου μπορούν να υποβάλλονται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 17 Ιουνίου

Των Αγίων Ισμαήλ μάρτυρος και Αγίου Φήλικος είναι σήμερα, Τρίτη 17 Ιουνίου. Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα ...

Χάρτης πρόβλεψης Πυρκαγιών (17/06): Υψηλός κίνδυνος σε 13 περιοχές

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για σήμερα, Τρίτη 17 Ιουνίου,...

Καιρός: Αίθριος με την θερμοκρασία στους 32 βαθμούς Κελσίου

Αίθριος με νέα περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας που στα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ