Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός – «Αγκάθι» το μεταναστευτικό

Με φόντο τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, και την ανησυχία για νέες μεταναστευτικές ροές, πραγματοποιείται σήμερα η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες. «Αγκάθι» ανάμεσα στους «27», η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. Προσερχόμενος στη χθεσινή Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών με τους ηγέτες των χωρών του Κόλπου, στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη έντασης των πιέσεων […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με φόντο τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, και την ανησυχία για νέες μεταναστευτικές ροές, πραγματοποιείται σήμερα η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες. «Αγκάθι» ανάμεσα στους «27», η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Προσερχόμενος στη χθεσινή Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών με τους ηγέτες των χωρών του Κόλπου, στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη έντασης των πιέσεων ώστε ο νότιος Λίβανος να μην μετατραπεί σε Γάζα, κάνοντας έκκληση για κατάπαυση του πυρός. Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσει τη σταθερή ελληνική θέση για εξεύρεση κοινής ευρωπαϊκής λύσης στο πρόβλημα.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες σήμερα Πέμπτη 17 και αύριο Παρασκευή 18 Οκτωβρίου αποτελεί την πρώτη Σύνοδο της νέας σεζόν και η ατζέντα είναι «βαριά», καθώς εκτός από τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή περιλαμβάνει ακόμα το μεταναστευτικό και την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας (έκθεση Ντράγκι).

Η συζήτηση για το μεταναστευτικό πραγματοποιείται σε μία συγκυρία που κράτη-μέλη έχουν επιβάλει ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ, ενώ η κατάσταση στη Μέση Ανατολή δημιουργεί ανησυχίες για νέα αύξηση των ροών από τον Λίβανο.

Στο μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα τονίσει ότι προτεραιότητα τώρα είναι η εφαρμογή του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο και η στήριξη και ενίσχυση των χωρών πρώτης υποδοχής για την προστασία και φύλαξη των συνόρων.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραμμίσει τη σημασία φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, η οποία αποτελεί βασικό και πρώτο πυλώνα του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, και ενίσχυσης των χωρών πρώτης υποδοχής με όλα τα μέσα, και με περαιτέρω κοινοτική χρηματοδότηση. Αναμένεται, ακόμη να επισημάνει τη σημασία επιτάχυνσης των επιστροφών και συνεργασίας με τρίτες χώρες γι’ αυτόν τον σκοπό.

Στο θέμα της ανταγωνιστικότητας, η Ελλάδα τάσσεται υπέρ περισσότερων επενδύσεων για να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι ευρωπαϊκοί στόχοι, την ώρα που ο πρωθυπουργός έχει υπογραμμίσει ότι η έκθεση Ντράγκι είναι ένα τολμηρό και σημαντικό κείμενο που οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να συζητήσουν ουσιαστικά, Εξίσου, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να πετύχει ταυτόχρονα όλους τους φιλόδοξους στόχος που έχει θέσει χωρίς επιπλέον κοινή χρηματοδότηση στόχων όπως η άμυνα, η πράσινη μετάβαση, κ.λπ.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συμμετοχη ΑΡΚΟΑΜ στην καλοκαιρινή ημερίδα του ΚΑΟΜ

Ο ΑΡΚΟΑΜ έδωσε δυναμικό «παρών» στην καλοκαιρινή ημερίδα του...

Νεστόρεια 2026: Πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα στη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος

Η Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος υποδέχεται και φέτος τα Νεστόρεια 2026 , έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό που για δεκαετίες αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης και της δημιουργικής έκφρασης του τόπου μας. Με επίκεντρο τον πολιτισμό και την ανθρώπινη συμμετοχή

Κλιματιζόμενος χώρος στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας λόγω καύσωνα

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής...

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Άνοια σε Παλαιοπαναγιά και Καρυές

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για την Άνοια, που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Σπάρτης και το Κέντρο Ημέρας για