Μέσα σε ένα ιδιαίτερα θετικό και κυρίως εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του κ. Δημήτρη Πτωχού με τη Διοίκηση ΣΕΒΙΠΕΤ

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα θετικό και κυρίως εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη ( 10/9/2024 ) η συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχού με τη Διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης ( ΣΕΒΙΠΕΤ ). Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η Διοίκηση του ΣΕΒΙΠΕΤ βρήκε την ευκαιρία να του θέσει […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα θετικό και κυρίως εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη ( 10/9/2024 ) η συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχού με τη Διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης ( ΣΕΒΙΠΕΤ ). Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η Διοίκηση του ΣΕΒΙΠΕΤ βρήκε την ευκαιρία να του θέσει τα προβλήματα της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης και να του αναπτύξει τα άμεσα σχέδιά της για την αναβάθμιση των υποδομών της σε συνεργασία με την ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ.

Το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση αυτή  ήταν η πρόταση του ΣΕΒΙΠΕΤ για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Φορέα Αυτοδιαχείρισης που προσανατολίζεται να δημιουργήσει η Διοίκηση της ΒΙΠΕ Τρίπολης με στόχο την καθοριστική μείωση των κοινοχρήστων που βαραίνουν υπερβολικά όλες τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις. Η πρόταση για τη δημιουργία του Φορέα Αυτοδιαχείρισης και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε αυτό το σχήμα βρήκε την αρχικά θετική απάντηση του Περιφερειάρχη ο οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και την ουσιαστική αναβάθμιση της ΒΙΠΕ Τρίπολης.
Ανάμεσα στα θέματα της συζήτησης ήταν η ενημέρωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχού για τα μεγάλα έργα υποδομής που έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν άμεσα από τη διαχειρίστρια εταιρεία ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ σε συνεργασία με το ΣΕΒΙΠΕΤ και πιο συγκεκριμένα για τη δημιουργία και τη λειτουργία Κέντρου Υγείας μέσα στη ΒΙΠΕ Τρίπολης ( με μόνιμο ασθενοφόρο και με το ανάλογο πιστοποιημένο προσωπικό ) καθώς και την ύπαρξη πυροσβεστικού οχήματος που μαζί με τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες φύλαξης ενισχύουν σημαντικά το αίσθημα της ασφάλειας στη ΒΙΠΕ Τρίπολης και στους εγκατεστημένους επιχειρηματίες.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου διατύπωσε ξεκάθαρα τη δέσμευση της Περιφέρειας για την περαιτέρω στήριξη της ΒΙΠΕ Τρίπολης μέσα από συνεργασίες και συνέργειες με το ΣΕΒΙΠΕΤ και αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για την επίλυση όλων των εντοπισμένων προβλημάτων. Μεγάλη έμφαση δόθηκε σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και περιβαλλοντικής διαχείρισης καθώς όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών η ΒΙΠΕ Τρίπολης στοχεύει να προσαρμοστεί άμεσα στις σύγχρονες ανάγκες και τις αυξημένες απαιτήσεις για πράσινη ανάπτυξη και ενεργειακή αποδοτικότητα.
 
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΕΒΙΠΕΤ που συναντήθηκε μα τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Νίκος Τότσης και μαζί του ήταν η Γενική Γραμματέας κ.Χριστίνα Σύριου, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Πετρόπουλος, το μέλος της Διοίκησης ( και πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΤ )  κ. Γιώργος Δημητρόπουλος και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Συνδέσμου κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος.
 
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΤ κ. Νίκος Τότσης δήλωσε:” Φεύγουμε από το γραφείο του Περιφερειάρχη ικανοποιημένοι από τον τρόπο που μας υποδέχτηκε αλλά και από το γεγονός ότι ήταν καλός γνώστης των προβλημάτων μας. Η θετική του στάση απέναντι στις προτάσεις για συνεργασία που του κάναμε μας γεμίζει αισιοδοξία και θεωρούμε ότι αυτό το κλίμα που δημιουργείται θα είναι προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της ΒΙΠΕ Τρίπολης. Προχωράμε γοργά στην πλήρη αναβάθμιση της ΒΙΠΕ Τρίπολης με μεγάλα  έργα υποδομής που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της Βιομηχανικής Περιοχής και σε συνεργασία με την ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ προσθέτουμε νέες υπηρεσίες που θα κάνουν πιο εύκολη αλλά και πιο ασφαλή την επαγγελματική καθημερινότητα όλων των εγκατεστημένων επιχειρήσεων. Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Πτωχό για το ουσιαστικό αποτέλεσμα που είχε η πρώτη συνάντησή μας και θεωρούμε πολύ βασικό το γεγονός ότι σύμμαχο στις προσπάθειές μας θα έχουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου”
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος