«Βιωματικός & Βιώσιμος Τουρισμός: Μία ευκαιρία για τοπική ανάπτυξη;»

Υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Μεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος διοργάνωσε με επιτυχία την ημερίδα «Βιωματικός & Βιώσιμος Τουρισμός: Μία ευκαιρία για τοπική ανάπτυξη;» στην Καλαμάτα την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024. Για μια ολόκληρη μέρα εταίροι και συνεργάτες από Μεσογειακές χώρες έζησαν ένα δείγμα περιήγησης βιωματικού τουρισμού στην

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Μεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος διοργάνωσε με επιτυχία την ημερίδα «Βιωματικός & Βιώσιμος Τουρισμός: Μία ευκαιρία για τοπική ανάπτυξη;» στην Καλαμάτα την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024.

Για μια ολόκληρη μέρα εταίροι και συνεργάτες από Μεσογειακές χώρες έζησαν ένα δείγμα περιήγησης βιωματικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, και ήρθαν σε επαφή με τις ομορφιές του τόπου, το φυσικό περιβάλλον και τα τοπικά προϊόντα, ενώ το απόγευμα με θεματικές εισηγήσεις έγινε παρουσίαση των συμπερασμάτων και συζήτηση για τις καλές πρακτικές άλλων χωρών μέσα από παραδείγματα από την Νορμανδία, την Τοσκάνη, την Μαδρίτη και αλλού.

20240418 1958591

Εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Τουρισμού και Αθλητικού Γιώργος Λαζαρίδης και Στρατηγικού Σχεδιασμού και Κλιματικής Ουδετερότητας Βασιλης Παπαευσταθίου ανέλυσαν τις μοναδικές προοπτικές της περιοχής μας και ανέδειξαν τις προτεραιότητες μας για το μέλλον. Κυρίως έθιξαν πώς μπορούν να συνδυάζονται οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι που αντιπροσωπεύει ο τουρισμός και πως μπορούμε να απαντήσουμε στη ζήτηση των επισκεπτών, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο το μέλλον του τόπου που τους φιλοξενεί.

20240418 200710 Large

Άλλωστε, ο βιωματικός τουρισμός προσφέρει πολλές δυνατότητες ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρήσεων του τουρισμού και αυτές της γεωργικής παραγωγής και των παραδοσιακών οικονομικών δραστηριοτήτων. Παρ’ όλα αυτά, ο τομέας του τουρισμού εξαρτάται από την ποιότητα του περιβάλλοντος, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα και συμβάλλει στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής (ο τουρισμός ευθύνεται περίπου για το 10% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές Ιζαμπέλ Μπουσύ, Isabelle Trinquelle και Νίκο Παπαδόπουλο από το Μεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος «Η επιλογή της Μεσσηνίας για τη διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης δεν είναι τυχαία. Ο πλούτος των πολιτιστικών και φυσικών  χαρακτηριστικών της, καθώς και οι πολλές αγροτικές παραγωγικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις, την καθιστούν ιδανικό τόπο για την ανάπτυξη ενός βιωματικού τουρισμού».

 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος