Δημήτρης Πτωχός: «Συντονισμός προγραμμάτων και δεξαμενή αλληλοσυμπληρούμενων έργων για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και των Δήμων»

Πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού για κοινή δεξαμενή έργων και συντονισμό των προγραμμάτων της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των Δήμων Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας. Ο συντονισμός για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των προγραμμάτων ΟΧΕ-ΒΑΑ, ΕΣΠΑ και ΔΑΜ από το σύνολο των ωφελούμενων του προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση», κυριάρχησε στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού για κοινή δεξαμενή έργων και συντονισμό των προγραμμάτων της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των Δήμων Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας.

Ο συντονισμός για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των προγραμμάτων ΟΧΕ-ΒΑΑ, ΕΣΠΑ και ΔΑΜ από το σύνολο των ωφελούμενων του προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση», κυριάρχησε στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, παρουσία των Δημάρχων Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη, Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλου, Οιχαλίας Παναγιώτας Γεωργακοπούλου και Γορτυνίας Στάθη Κούλη (εξ αποστάσεως), το απόγευμα της Τρίτης 12 Μαρτίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός τοποθετήθηκε εμφατικά για την ανάγκη δημιουργίας κοινής δεξαμενής αλληλοσυμπληρούμενων έργων από τα οποία θα επωφεληθούν και οι τέσσερις αυτοί Δήμοι, ενώ δεν παρέλειψε να αναλύσει το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας και τους άξονες που καλούνται να κινηθούν, με την παρότρυνση τα έργα που θα προταθούν να έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα.

«Να βρει ο κάθε Δήμος το αφήγημά του με ειλικρίνεια και ρεαλισμό», ζήτησε ο Περιφερειάρχης και αναφέρθηκε στη μοναδική ευκαιρία που έχουν οι Δήμοι, ζητώντας επιτάχυνση των διαδικασιών σε προτάσεις και πρωτοβουλίες, παράλληλα με τις κινήσεις της Περιφέρειας, για χωροταξικά-και όχι μόνο- ζητήματα.

Στην παραγωγική αυτή συζήτηση συμμετείχε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Τάσος Αδαμόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Ανδρέας Τσουκαλάς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γιώργος Σπίνος.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος